Saturday, March 29, 2014

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΨΕΥΤΗΣ………..





 

Ο  ψεύτης, ο μυθομανής, ή απατεώνας  είναι κάποια  χαρακτηριστικά που διακρίνονται σε έναν αστρολογικό χάρτη. Ο Ερμής, πλανήτης της επικοινωνίας μαρτυράει το πώς εκφράζεται ο καθένας προσωπικά. Οι όψεις του Ερμή (τετράγωνα, αντιθέσεις),  με συγκεκριμένους πλανήτες στο προσωπικό ωροσκόπιο, φανερώνουν εάν το άτομο έχει μια τάση προς τη μυθομανία………

 

ΕΡΜΗΣ/ΔΙΑ-  Υπόσχεται πάρα πολλά, αλλά δεν μπορεί να πραγματοποιήσει αυτά που έχει εγγυηθεί.   Ο Δίας –Ερμής  είναι μια όψη υπερβολής!  Το άτομο με αυτή την όψη μπορεί να φαίνεται ενθουσιασμένο και πρόθυμο,  αλλά στη πορεία χάνει το ενδιαφέρον του και περιπλανιέται σαν κομήτης κάνοντας μεγάλα σχέδια χωρίς να τα θέτει σε εφαρμογή. Η όψη αυτή συχνά επικαλείται « φούσκα», καθώς ο ίδιος δεν έχει αντιληφτεί το μέγεθος  των γεγονότων, μόνο και μόνο από τον υπερβολικό του ενθουσιασμό.

 
ΕΡΜΗΣ/ΚΡΟΝΟΣ-  Συχνά φοβάται πως η εικόνα του προς τα έξω είναι μουντή και άχρωμη! Πολλά από αυτά τα άτομα όμως, έχουν σημαντικές πνευματικές ικανότητες. Παρ’  όλα αυτά, μπορεί να κάμψουν λίγο την αλήθεια προκειμένου να πάρουν αυτό που θέλουν.  Στη χειρότερη περίπτωση, όλο αυτό να τους δημιουργήσει ένα κλίμα απομόνωσης,  λόγω της συνωμοσίας και της  κριτικής που συνέχεια  ασκούν . Η όψη αυτή είναι εξαιρετική για πολιτικά πρόσωπα.

 

ΕΡΜΗΣ/ΟΥΡΑΝΟΣ-  Το άτομο αυτό  δεν έχει το ψέμα μέσα του, διότι συνεχώς επαναστατεί  για την αλήθεια, και πολλές φορές  δίνει ακράδαντη μάχη για τις ιδέες  και τα πιστεύω του. Εκεί που μάχεται με πάθος,  ξαφνικά  μπορεί να γίνει εντελώς αντιφατικός με αυτά που έχει δηλώσει πριν.  Αυτά τα «φάσκω και αντιφάσκω του» βγάζουν μια εξωτερική εικόνα ενός αναξιόπιστου, αναποφάσιστου, αντιφατικού ανθρώπου.  Και έτσι και έρθει αντιμέτωπος με τις αντιφατικές του απόψεις, θα τις αρνηθεί και μάλιστα θα γίνει και αντιδραστικός. Το άτομο έχει μια παρεξηγήσιμη συμπεριφορά και συχνά αναγκάζεται να είναι μοναχικός.

 
ΕΡΜΗΣ/ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ-  Συχνά το άτομο που έχει αυτές τις όψεις είναι μπερδεμένο με ποια μπορεί να είναι η αλήθεια. Μπορεί να είναι  αφελής, και ως εκ τούτου  καταλαβαίνει  πως ορισμένοι  είναι εξίσου επιρρεπείς στην απάτη, όμως και αυτοί με τη σειρά τους ,μπορούν να εξαπατήσουν κόσμο αφού έχουν πλήρη επίγνωση σε ποιο σημείο ο άλλος μπορεί  να είναι ευάλωτος.

  Η φαντασία του ατόμου με  όψεις Ερμή/Ποσειδώνα οργιάζει, και τα  προβλήματα του προκύπτουν από λανθασμένες αντιλήψεις. Οι όψεις αυτές μπορεί να εκδηλώσουν μια αυταπάτη,  ο ίδιος τείνει να κάνει σφοδρά λάθη, μπορεί να κρίνει απερίσκεπτα ή να μεταφράζει τα γεγονότα όπως τα θέλει εκείνος .  Ώρες- ώρες μπερδεύει  τη φαντασία με τη πραγματικότητα.

ΕΡΜΗΣ /ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ-   Με αυτή την όψη το άτομο έχει διερευνητικές ικανότητες. Έχει μια τάση να ψάχνει τα θέματα σε βάθος και του λείπει πολλές φορές η ευαισθησία.  Το άτομο με όψεις Ερμή/ Πλούτωνα  πάντα προσπαθεί  να κυριαρχεί διανοητικά τους άλλους,  και δύσκολα εμπιστεύεται τους ανθρώπους. Όλο αυτό μπορεί να είναι μια μορφή προβολής , αλλά, ο ίδιος είναι ένοχος διότι  συνωμοτεί εις βάρος των άλλων, και κρατάει πολλά μυστικά. Ο κυρίαρχος του εγκληματικού νου ή ο μαχητής του εγκλήματος -Αυτή η όψη κατανοεί την ψυχολογία του εγκληματία.


 

 

 

 


 

No comments:

Post a Comment

Numerology