Saturday, March 1, 2014

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΓΕΝΑ


 

Ο Αστέρας Αγένα ( Agena) είναι ο δέκατος ή ενδέκατος (εξαιτίας της μεταβλητότητας του) φωτεινότερος β’ αστέρας, ολόκληρου του νυκτερινού ουρανού.  Εντοπίζεται  στο μπροστινό, αριστερό γόνατο του αστερισμού Κενταύρου.  Το όνομα Αγένα προέρχεται από τη λατινική  λέξη gena που σημαίνει  «γόνατο».  Το παραδοσιακό όνομα αυτού του αστέρα είναι Χαντάρ, και προέρχεται μάλιστα από την αραβική λέξη «έδαφος». Οι Κινέζοι τον αποκαλούσαν Mah Fuh, δηλαδή η «κοιλιά του Αλόγου».

 

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, ο Αγένας έχει τη φύση της Αφροδίτης και του Δία, αλλά ο Αλβίδας, συγγραφέας του βιβλίου « Οι απλανείς αστέρες»,  αναφέρει πως τα χαρακτηριστικά του Αστέρα δείχνουν να ταιριάζουν με στοιχεία  του Άρη και Ερμή όταν κάνουν σύνοδο.  Σε έναν χάρτη, ο Αστέρας μπορεί να δείχνει κύρος, φινέτσα, πολλές φιλίες, καλή υγεία, ήθος και τιμή.

 Όταν ο Αγένας όμως συνδέεται με τον Άρη, τον Κρόνο η τον Ποσειδώνα σε έναν χάρτη, τότε το άτομο φημίζεται για κουτσομπολιά ή σκάνδαλα. Ο Αγένας επίσης κυβερνά τα επινεφρίδια.

 

Προσωπικοί πλανήτες σε σύνοδο με τον Αγένα και η έννοια τους:

ΗΛΙΟΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ- Πνευματική δραστηριότητα, απερισκεψία, επιτυχία, άφθονες φιλίες.



ΣΕΛΗΝΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Σαρκασμός, πικρόχολος, ισχυρά πάθη.

ΕΡΜΗΣ  ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Πνευματική ικανότητα, σαρκασμός, οικονομικά οφέλη, ομιλία, συγγραφή, έλεγχος των μαζών.

 
 
ΔΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Πνευματική επιτυχία, νομική και εκκλησιαστική εξουσία, επαγγελματική πρόοδο και δόξα.

 
 
ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Ποιητικές τάσεις, ισχυρά πάθη, απερίσκεπτες φιλίες με γυναίκες.

 
ΑΡΗΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Νομική αρχή, τιμητική αναγνώριση ως συγγραφέας η ομιλητής, μεγάλη ψυχική και σωματική δύναμη.

 
 
ΚΡΟΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Στοχαστικός, πονηρός, συνεργασία με γιατρούς, θεραπευτική δύναμη, απότομοι τρόποι, αποκρυφισμός, δυσαρμονία μέσα στο γάμο λόγω υπερβολικής ζήλιας.

 
 
 
 
 
 
ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Σαρκασμός, επάγγελμα που σχετίζεται με το δημόσιο αλλά με ενδεχόμενη εχθρότητα και δυσμένεια των ανωτέρων του. Καυστικός ομιλητής η συγγραφέας, βίαιος, άξεστος, ισχυρά πάθη,  δυσαρμονία στο γάμο, απώλεια περιουσίας, περίεργος θάνατος.




 
 
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟ ΑΓΕΝΑ-  Απότομος, απερίσκεπτος, ισχυρογνώμων, πρωτότυπος, διοργανωτής, κακή διοικητική ικανότητα, απώλειες από οικονομικό ρίσκο, εμπόδια στην πορεία προς την επιτυχία, επιφανειακούς φίλους, επιρρεπής στα ατυχήματα, θάνατος από πυρετό η από βαρύ κρυολόγημα.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

No comments:

Post a Comment

Numerology