Friday, March 7, 2014

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ REGULUS


 

 
Ο  Βασιλίσκος, γνωστός διεθνώς με τη λατινική ονομασία Regulus, είναι ο φωτεινότερος αστέρας στον αστερισμό του Λέοντα και από τους λαμπρότερους στο Βόρειο Ημισφαίριο του ουρανού. 

« Ο Μικρός Βασιλιάς» ή Cor Leonis (η καρδιά του Λέοντα), προέκυψε από την πίστη ότι ο αστέρας αυτός κυβερνούσε τις ουράνιες υποθέσεις.  Γνωστός από την αρχαία Περσική μοναρχία ( 3000 πχ) σαν ένα από τους 4 Βασιλικούς Αστέρες, φαινόταν σαν παρατηρητής του Βορρά και σημείωνε το θερινό ηλιοστάσιο.   Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, ο αστέρας που βρίσκεται στις 29’ του Λέοντα 50’ έχει τη φύση του Άρη και του Δία. Μερικοί όμως συγγραφείς τον παρομοιάζουν μόνο με τον πλανήτη Άρη, ενώ ο Αλβίδας γράφει ότι μοιάζει με τον Ήλιο σε ευνοϊκή όψη με τον Ουρανό.

Προκαλεί βία, καταστροφή, στρατιωτικό κύρος μικρής διάρκειας, αποτυχία, φυλάκιση, βίαιο θάνατο, επιτυχία, υψηλά ιδανικά και δύναμη του πνεύματος. Δίνει στους ντόπιους μεγαλοψυχία, φιλελευθερία, γενναιοδωρία, επιθυμία για εξουσία, υψηλό πνεύμα και ανεξαρτησία. Ο Regulus κυβερνά το πάνω μέρος του νεφρού.

Μέσα στο γενέθλιο χάρτη, αν ο Regulus σχηματίζει σύνοδο με:

·         Ωροσκόπο:  Τιμές, πλούτος, βία και περιπλοκές, αρρώστιες, πυρετό, οξεία ασθένεια, προνόμια μικρής διάρκειας, επιρροή σε ανθρώπους εξουσίας, ήττα των εχθρών και τρανταχτά  σκάνδαλα. Ο καλλιτέχνης Ελτον Τζων είναι ένα σημαντικό παράδειγμα για τον τίτλο ευγενείας που έλαβε από τη Βασιλική οικογένεια της Αγγλίας για τη μουσική και την φιλανθρωπία του.


 
·         Μεσουράνημα :  Τιμές, δόξα, υψηλή θέση μέσα σε κυβερνητικά σχήματα, στρατιωτική πρόοδο και άνοδο του αξιώματος του.  Εάν κάνει σύνοδο με τον Ήλιο, ή τη Σελήνη ή τον Δία, φέρνει δόξα και μεγάλη τύχη. Η Τζάκι Κένεντι Ωνάση είχε το Regulus  στο Μεσουράνημα της,  με αποτέλεσμα να έχει σημαντική θέση στην εξουσία.

·         Ήλιο:  Δύναμη, εξουσία, ισχυρή επιρροή στους φίλους, τιμές, πλούτος, εφήμερα κέρδη από κατάχρηση του χρήματος.

·         Σελήνη:  Ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό, ισχυροί φίλοι, κίνδυνο από εχθρούς, λυκοφιλίες, δημόσια καταξίωση, πλούτη. Μπορεί να δώσει υψηλό πνεύμα και ανεξαρτησία στις γυναίκες. Η Μάργκαρετ Θάτσερ, η «σιδηρά κυρία» της πολιτικής σκηνής της Αγγλίας, είχε τον αστέρα Regulus σε σύνοδο με τη Σελήνη της.
 
 


 
·         Ερμή:  Χαρίζει τιμή, δημοτικότητα, γενναιοδωρία η οποία έχει τη τάση να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από αντιπάλους, φήμη, κέρδη από ηγετική θέση.

·         Αφροδίτη:   Απρόσμενα γεγονότα, δυνατές απογοητεύσεις, βίαιες αντιπαραθέσεις, προβλήματα ερωτικής φύσης.

·         Άρη:  Κοινωνική αναγνώριση, τιμές, στρατιωτική εξουσία.


·         Δία:  Δόξα, διασημότητα, στρατιωτική προσωπικότητα, επιτυχία στο εκκλησιαστικό αξίωμα.

·         Κρόνο:  Δίκαιος χαρακτήρας, επιτυχία στις νομικές υποθέσεις ή στα εκκλησιαστικά τεκταινόμενα, φιλομάθεια,  ευκατάστατος, κέρδη, φιλίες, υψηλή θέση, υπερηφάνεια για τη πατρίδα και την οικογένεια, καλή υγεία, προβλήματα με τη καρδιά προς το τέλος της ζωής του. Εάν είναι γωνιακός  ή ανατέλλει ή μεσουρανεί φέρνει δημόσια αναγνώριση. Εάν ο Άρης όμως, κάνει σύνοδο με το αστέρι των Πλειάδων, τότε ο θάνατος είναι βίαιος με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σάλος στο κοινωνικό σύνολο.


 
·         Ουρανό:  Ενεργητικότητα, φιλοδοξία, επιτυχία, σημαντική καταξίωση, ασκεί επιρροή στη πορεία των αριστοκρατών, βαθιά σύνδεση με τη θρησκεία για επιχειρηματικούς σκοπούς, πλεονεκτήματα στο γάμο, πένθος από θάνατο της κόρης, απογοητεύσεις από το γιό.  Τάση απομόνωσης, φίλοι που μετατρέπονται σε εχθροί  προς το τέλος της ζωής του, βίαιος και ξαφνικός θάνατος από τροχαίο ή από δολοφονία.


·         Ποσειδώνα:  Γεννημένος αρχηγός, νομικός σύμβουλος, διπλωμάτης, ελάχιστοι εχθροί, αρμονία στο οικογενειακό περιβάλλον, ήρεμο τέλος ζωής.

 

 
 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:  ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΛΔΑΝΗ

 
 


 

 

 

 
 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology