Monday, March 10, 2014

ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ


 



Ο ΗΛΙΟΣ κυβερνά την υπόφυση, τη καρδιά, τη σπονδυλική στήλη, και την ζωτικότητα του ατόμου. Ο Ήλιος, οι νέες σελήνες, και οι ηλιακές εκλείψεις, μπορεί να προκαλέσουν  προβλήματα στη καρδιά και στη σπονδυλική στήλη.

 






Η ΣΕΛΗΝΗ κυβερνά το υποθάλαμο, το στομάχι, το πεπτικό σύστημα, τα σωματικά υγρά, τα γυναικεία όργανα, και το λεμφικό σύστημα. Η Σελήνη, οι πανσέληνοι και οι σεληνιακές εκλείψεις μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές της εμμήνου ρήσεως και κατακράτηση υγρών.

 

 
 
 
 
 
Ο ΕΡΜΗΣ κυβερνά τον εγκέφαλο, το κεντρικό νευρικό σύστημα, τις πέντε αισθήσεις, και τα χέρια. Ο Ερμής μπορεί να προκαλέσει νευρικές διαταραχές του λόγου και της ομιλίας, καθώς και του αναπνευστικού συστήματος.

 

Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ κυβερνά τον εγκέφαλο, το κεντρικό νευρικό σύστημα, τις ορμόνες σε γενικές γραμμές, το λαιμό, τα νεφρά και την αίσθηση της αφής. Η Αφροδίτη μπορεί να προκαλέσει ουρικές παθήσεις, ακόμη και την ανισορροπία του ζαχάρου.

 







Ο ΑΡΗΣ είναι υπεύθυνος για τα επινεφρίδια, το σίδηρο, τους μυς, το κεφάλι, και τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης. Ο Άρης μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς, κοψίματα, χτυπήματα, μώλωπες, εγκαύματα, φλεγμονές, πυρετό, και οξείες παθήσεις.

 

Ο ΔΙΑΣ κυβερνά τον αδένα του θυρεοειδή, το συκώτι, τους μηρούς, τα πόδια, την ανάπτυξη του σώματος και τον καρκίνο. Ο Δίας μπορεί να προκαλέσει επίσης διαταραχές του ήπατος και της παχυσαρκίας.

 





Ο ΚΡΟΝΟΣ κυβερνά τον αδένα του παραθυρεοειδή, το δέρμα, τα μαλλιά, τα δόντια, τα οστά, την άμυνα του οργανισμού, καθώς και τη σπλήνα. Ο Κρόνος μπορεί να προκαλέσει περιορισμό στα αγγεία και νεύρα, ληθαργία, ναρκοληψία, χρόνιες ασθένειες, και μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη του καρκίνου. Ο Κρόνος είναι κρύος και ξηρός.

 









Ο ΟΥΡΑΝΟΣ  κυριαρχεί τις αμυγδαλές, τη δραστηριότητα και την αύρα. Είναι υπεύθυνος για τον  ADHD (Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής), το σύνδρομο του Asperger ( τύπου αυτισμός). Μπορεί επίσης να προκαλέσει επιληπτικές κρίσεις, ατυχήματα, νευρικές διαταραχές, ξαφνικές ασθένειες και ηλεκτροπληξία. 

 

Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ κυβερνά την επίφυση, το ενδοκρινικό σύστημα, τις ψυχικές επουλώσεις και την μόλυνση. Ο Ποσειδώνας  μπορεί να προκαλέσει αδυναμία, γενικές ασθένειες και ιδιαίτερα μεταδοτικές λοιμώξεις, εθισμούς, δηλητηρίαση, ευαισθησίες, αυτοάνοσες ασθένειες και λανθασμένη διάγνωση.

 






Ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ελέγχει τον πάγκρεας, το μεταβολισμό, την αποβολή, τα νεκρά κύτταρα και τη γενετική. Ο Πλούτωνας  μπορεί να προκαλέσει γενετικές διαταραχές και ακρωτηριασμούς.

 

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

No comments:

Post a Comment

Numerology