Wednesday, March 12, 2014

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΝΤΕΝΕΜΠΟΛΑ


 
 Ο Denebola ή Ντενέμπολα, είναι το ιδιαίτερο όνομα του αστέρα β του αστερισμού Λέοντα.  Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, ο Ντενέμπολα έχει τη φύση του Κρόνου και της Αφροδίτης. Κατά τον Ιωσήφ Σιμονίτ έχει στοιχεία του Ουρανού, και η γνώμη του Αλβίδα είναι ότι ο Denebola έχει τα χαρακτηριστικά του Ερμή, Ουρανού και Άρη.

 
Ο αστέρας αυτός, δίνει ορθή κρίση, απελπισία ή λύπη.  Φέρνει δημόσια σκάνδαλα, ατυχία από φυσικά αίτια, ευτυχία που μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε οργή.  Μπορεί επίσης να χαρίσει τίτλο ευγενείας στο άτομο, να δώσει τόλμη, αυτοέλεγχο, και να τον κάνει γενναιόδωρο και πολυάσχολο με τις υποθέσεις των άλλων.  

 

Η «ουρά του Λιονταριού» όπως αλλιώς ονομάζεται, βρίσκεται στις 21 μοίρες της Παρθένου, και έχει χαρακτηριστικά του Ουρανού. Σύμφωνα με τη παγκόσμια αστρολογία, πυροδοτεί μεγάλες καταστροφές, ανάλογα με τη θέση και τις όψεις που κάνει προς άλλους πλανήτες στο προσωπικό αστρολογικό χάρτη. Είτε άνοδος θα σημειωθεί, είτε πτώση.  Εάν είναι τοποθετημένος μαζί με τον Ερμή και πάνω στον ωροσκόπο, τότε έχουμε έναν επιθετικό χαρακτήρα ή έναν  άνθρωπο που ενδιαφέρεται να κάνει νομική καριέρα. Εάν ο Ντενέμπολα  είναι τοποθετημένος  σε « κακό» σημείο του χάρτη και συνοδεύεται από τον Ερμή ή τον Ουρανό, τότε υπάρχουν ένδειξης  αθεράπευτης ψυχικής ασθένειας.  Όταν όμως υπάρχουν αρμονικές όψεις, τότε θα υπάρχουν ευνοϊκές συγκυρίες  όσον αφορά το άτομο και τη πρόοδο του. Ο Ντενέμπολα ελέγχει το μπροστινό μέρος του στήθους στο σώμα μας.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΩΡΟΣΚΟΠΟ:   Πλούτη και καλή τύχη παρουσιάζονται σε συνδυασμό με κινδύνους που διατρέχει το άτομο από άγχος και αφροσύνη. Προνόμια μικρής διάρκειας, προβλήματα, και ασθένειες.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ:  Τιμή, ρίσκα, κινδύνους, δημόσια ντροπή που οδηγεί σε μοιραία καταστροφή του ατόμου. Οξείες ασθένειες και πυρετούς.

 



 
 
ΜΕ ΤΗ ΣΕΛΗΝΗ:  Τιμή, σύνδεσμος με χυδαίους ανθρώπους που οδηγεί σε δημόσια ντροπή και καταστροφές του ατόμου. Αρρώστια των ζωτικών οργάνων, τύφλωση, τραυματισμός των ματιών, ατυχήματα, απώλειες από υπαλλήλους, διαμάχες και ρήξεις στο οικογενειακό περιβάλλον, κρίση στο γάμο. Εάν ταυτόχρονα, ο Απλανής αστέρας Αλγκόλ βρίσκεται μαζί με τον Άρη ή Κρόνο, προμηνύονται «κακά μαντάτα» όπως μια  θανατική ποινή.

 
 
 
 
ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΜΗ:   Απώλειες από πράκτορες ή από το υπηρετικό προσωπικό του ατόμου.  Αποτυχία στα γραπτά. Απώλεια ενός μέλους της οικογένειας  του από μεταδοτική ασθένεια.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ:  Ισχυρά πάθη, παραπλάνηση σε νεαρή ηλικία, καταστροφικές ερωτικές σχέσεις.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ:   Καυστικός, εκδικητικός, σκληρός, αντιδημοτικός, απώλεια της θέσης του και δημόσια σκάνδαλα.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΑ:  Υπερηφάνεια, υποκρισία, απογοήτευση, προβλήματα στο εξωτερικό ή μέσω συγγενικών προσώπων, εχθροί, κίνδυνος φυλάκισης, θανατική ποινή.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΚΡΟΝΟ:  Κριτικός, συνεχόμενη διαμαρτυρία, πολλούς εχθρούς, απώλεια από οικιακό υπηρετικό προσωπικό ή από διαρρήκτες, οικογενειακή θλίψη, σύζυγος ή παιδιά με ψυχικές ασθένειες ή αναπηρία.

 

ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ:  Κρίσεις, αφροσύνη, καμιά φορά βίαιος, απότομος, πονηρός, ικανός για φόνο εάν κυριαρχεί η παραφροσύνη.


ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ:   Δυσάρεστος, έξυπνος, σαρκαστικός, πικρόχολος, οικογενειακές εντάσεις. Ατυχήματα, ασθένειες στη παιδική του ηλικία. Θάνατος στη μέση ηλικία του ατόμου από ατύχημα ή  από παρατεταμένη ασθένεια.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Numerology