Tuesday, April 1, 2014

Ο Κρόνος στον 4ο οίκο



 

 

 
 
 
 
 
 
Ο Κρόνος  στον 4ο οίκο δηλώνει  ψυχρότητα, απομόνωση, στέρηση, και δυστυχία στη παιδική ηλικία του ατόμου. Οι σχέσεις με τους γονείς του μπορεί να ήταν δυστυχισμένες, περιορισμένες, και χωρίς στοργική καθοδήγηση.  Όλες αυτές οι ανεκπλήρωτες ανάγκες, του έχουν δημιουργήσει ανασφάλειες και δυσκολίες στην ανάπτυξη των σχέσεων του με άλλα άτομα.

Ο 4Ος οίκος κυβερνάει τη προσωπική μας ασφάλεια, και συχνά θεωρείται ότι το άτομο κουβαλάει τα συναισθηματικά βάρη της οικογένειας. Μπορεί να δηλώνει μια δύσκολη ανατροφή,  να περιγράφει τα επώδυνα  κρυμμένα συναισθήματα, τις απογοητεύσεις, και την  παρεμπόδιση της ανάπτυξης του ατόμου, που απορρέει  από τις ρίζες του.

 
 
Η οικογένεια του ήταν αρκετά συνδεδεμένη, αλλά το άτομο μπορεί να ένοιωθε κάποια στέρηση. Μερικές φορές οι συναισθηματικοί διαχωρισμοί, οι καταπιέσεις, και οι οικονομικές δυσχέρειες  γίνονται αισθητές στη  παιδική ηλικία. Τα σακατεμένα συναισθήματα της προσωπικής ανεπάρκειας  προκαλούν δυσκολίες και το  άτομο δεν μπορεί να εισπράξει τη συναισθηματική φροντίδα  που έχει τόσο πολύ ανάγκη, και έτσι συγχωρώντας τους γονείς του για την οποιαδήποτε αγανάκτηση του περιορισμού που βίωσε, του είναι άκρως απαραίτητο.

 
 
 
 
Ο Κρόνος στον 4ο οίκο δηλώνει  βαθιά έλλειψη της εσωτερικής ασφάλειας του ατόμου εξαιτίας των πρώιμων εμπειριών, και με αυτή τη πρόφαση  «χτίζει» μηχανισμούς άμυνας  για να προστατεύσει την ευάλωτη πλευρά του.  Ο Κρόνος εδώ τείνει να υπέρ-αναλύει τα αισθήματα, και εδώ φανερώνεται και η απουσία του συναισθηματικού αυθορμητισμού.  Ως μέτρο προστασίας, ο ίδιος έχει μάθει να αμύνεται συναισθηματικά.  

 
 
Ένας εκ των γονέων ήταν είτε υπερβολικά αυστηρός, ή το άτομο αισθάνθηκε ανεπιθύμητο.  Όταν ο Κρόνος υπάρχει στον 4ο οίκο, ‘’φοράει’’ τη μάσκα της κριτικής και της απόρριψης. Μπορεί ο πατέρας να ήταν ένα βάρος για την οικογένεια, να ήταν καταθλιπτικός, ή να ήταν άρρωστος. Ακόμη και αν ο γονέας ήταν τρυφερός και στοργικός, το παιδί μπορεί να αισθάνθηκε πως αυτό  δεν ήταν αρκετά γι’ αυτόν.  Ίσως ο γονιός να έδωσε περισσότερο βάρος στα καθήκοντα της γονικής επίβλεψης, και λιγότερη έμφαση στη συναισθηματική εκδήλωση.

 
 
Ο Κρόνος σε αυτόν τον οίκο δίνει τεράστια δύναμη, και οι αυτοί άνθρωποι μπορούν να γίνουν  αρκετά αυτόνομοι και αξιόπιστοι. Πρέπει να μάθουν όμως, να συμφιλιώνονται με το παρελθόν τους , να είναι πιο ευάλωτοι, και  να επιτρέπουν στους άλλους να τους φροντίζουν συναισθηματικά.  Η μανία τους για την απόκτηση υλικών αγαθών, δεν αντικαταστεί σε καμία περίπτωση την συναισθηματική ανάγκη. Θα πρέπει να φροντίσουν  να είναι πιο στοργικοί, να δίνουν απλόχερα και εκδηλωτικά  την αγάπη και φροντίδα  στη δικιά τους οικογένεια.

 

 

 





 

 



 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology