Wednesday, April 30, 2014

ΟΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ…..............



Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Πλούτωνα στον Αιγόκερω, παρατηρούμε πως όλα τα παλιά καταστήματα λιανικής πώλησης, κλείνουν το ένα πίσω απ’ το άλλο. Ο Αιγόκερως συμβολίζει τη παράδοση, την οικειότητα, και τις καθιερωμένες αξίες. Φαίνεται πως αυτές οι μακροχρόνιες, παραδοσιακές δομές πτωχεύουν εξαιτίας αυτής της ‘’ Ουράνιας’’ δημιουργίας των ηλεκτρονικών αγορών. Το νέο αντικαθιστά το παλιό, και αυτό μπορεί να είναι μια ανάκλαση της διέλευσης του Ουρανού στο Κριό (νεωτεριστές και ηγέτες), που σχηματίζει ένα μεγάλο τετράγωνο με το Πλούτωνα στον Αιγόκερω (παλιές μορφές εξουσίας και το κατεστημένο).

 

Μαζί με την απώλεια των θέσεων εργασίας σε πολλές οικογένειες, πολλοί είναι αυτοί που το τελευταίο καιρό αντιμετωπίζουν την απειλή της ανεργίας, και συνεπώς όλη αυτή η ασάφεια, τους δημιουργεί έντονα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας ότι το μέλλον τους ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπεί.  Οι προκλήσεις του Πλούτωνα στο πέρασμα του Αιγόκερου, έχουν αναγκάσει πολλές επιχειρήσεις (Αιγόκερως) να κηρύξουν  πτώχευση, και καθώς τα συμβόλαια τους λήγουν, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να ανανεωθούν. Η διακοπή λειτουργίας των γνωστών ιδρυμάτων, και η απειλή του κλεισίματος, μπορεί να αναγκάσει τις ήδη υπάρχουσες επιχειρήσεις να επανεξετάσουν το τρόπο λειτουργίας τους προκειμένου να επιβιώσουν (Πλούτωνα) σε ένα ραγδαίο μεταβαλλόμενο οικονομικό περιβάλλον.

 
Ο Αιγόκερως κυβερνάται από το πλανήτη Κρόνο, τον πλανήτη της δομής και της υπευθυνότητας, και θεωρείται ότι αντιπροσωπεύει τα Χρυσά Χρόνια.  Ωστόσο, όσο πιο πολλά επώνυμα, κεντρικά καταστήματα κλείνουν, τόσο υπάρχει η αίσθηση της καταδίκης και του φόβου που διακατέχουν τα μυαλά των ηλικιωμένων, και εκείνων που εξαρτούνται σε μεγάλο βαθμό από τους παλιούς γνώριμους εμπόρους λιανικής πώλησης.  Οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που έχουν γίνει τα θεμέλια της κοινωνίας, θα εξαφανιστούν. Οι αλλαγές του Πλούτωνα είναι παράλληλα σαρωτικές και αδίστακτες, και ο σκοπός του είναι να ξεριζώσει τις σαθρές δομές που δεν εξυπηρετούν κανέναν, και να ανοίξει το δρόμο σε καινούργιες δομές  βασισμένες σε πιο υγιή θεμέλια.  


Τα ιδρύματα που έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες ‘’πληγές’’, είναι αυτά που είναι πιο βαθιά ριζωμένα στη παράδοση. Η διέλευση του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω εκθέτει τις αδυναμίες του, και καταστρέφει αυτό που εμείς ομαδικά έχουμε ξεπεράσει. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει το τέλος ενός κεφαλαίου πολλών  καταστημάτων στην Ελλάδα, αλλά θα είμαστε ελεύθεροι να οικοδομήσουμε και πάλι. Ο Πλούτωνας συμβολίζει το νοηματικό σκοπό της ζωής, και από τον Πλούτωνα παίρνουμε μαθήματα επιβίωσης, και ανακαλύπτουμε τους πραγματικούς πόρους και αγαθά μέσα μας.    


 

 

 

 

 
 

No comments:

Post a Comment

Numerology