Sunday, April 27, 2014

Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΤΟΥ ΑΔΗ


 

Ο Πλούτωνας μπορεί να μας οδηγήσει σε μονοπάτια  που ίσως δεν έχουμε προετοιμάσει καλά τον εαυτό μας.   Η θέση του σε έναν γενέθλιο χάρτη δείχνει σε ποιόν  τομέα  δεν έχουμε αναπτύξει τις δεξιότητες μας.  Ο Πλουτώνιος τύπος πάντα έχει καλές οργανωτικές δεξιότητες , εντυπωσιακές επιβιωτικές ικανότητες τις οποίες  έχει αναπτύξει, ακόμη και όταν  πιάνεται απροετοίμαστος.  Έχει μάθει με το δύσκολο τρόπο το τι σημαίνει αφέλεια.  Είναι πολύ δύσκολο να του ρίξεις στάχτη στα μάτια.  Διαπρέπει ως ντετέκτιβ, ψυχίατρος, θεραπευτής; απολαμβάνει να αναλύει εκτενέστερα τα κίνητρα των άλλων, και είναι άριστος στα παιχνίδια του μυαλού.


Συνήθως οι διελεύσεις του Πλούτωνα φέρνουν παλιές πληγές στην επιφάνεια, και οι Πλουτώνιοι επί το πλείστον βοηθούν άλλους  να επιτύχουν μια ψυχολογική αναγέννηση. Ο Πλούτωνας δηλαδή το καταφέρνει αυτό, αφού τους καθοδηγεί στο έδαφος του ασυνείδητου. Για τους Σκορπιούς δεν υπάρχει αδιέξοδο και έτσι σκάβουν πιο βαθιά, διερευνούν με λεπτομέρεια, και αν νοιώσουν απελπιστικά παγιδευμένοι, θα βρουν τον τρόπο να αποδεσμευτούν από μια ασφυκτική  κατάσταση. Ο εσωτερικός κόσμος έχει κρυμμένους θησαυρούς και ο Πλούτωνας κυβερνά το ασυνείδητο, σχετίζεται με τη ψυχολογία, και γι’ αυτό όσο πιο πολλά γνωρίζουμε για τον εσωτερικό μας κόσμο, τόσο πιο εξοπλισμένοι γινόμαστε.

 

Ο Πλούτωνας, ο ψυχρός εκτελεστής,  αφαιρεί τις ψευδαισθήσεις μας και αισθανόμαστε  την εισβολή του, σαν να μας έχουν παραβιάσει τα δικαιώματα μας.   Σηματοδοτεί το μεγάλο ταξίδι που πρέπει να κάνουμε όπου θα υπάρχει η απώλεια αλλά και η επιστροφή.  Εκεί, κατά τη διάρκεια αυτής  της διαδικασίας θα υπάρξει μεγάλος πόνος.  Εάν αυτά τα γεγονότα συμβούν νωρίς στη ζωή μας,  τότε είμαστε αναγκασμένοι να παίξουμε το ρόλο του ενήλικου πολύ πιο γρήγορα, χωρίς να έχουμε περάσει το κατώφλι της εφηβείας , ούτε το κατάλληλο χρόνο για  να ωριμάσουμε και να χειριστούμε τέτοια είδους θέματα. Στην μυθολογία, ο Πλούτωνας βίασε την Περσεφόνη,  την αγνή, αθώα νύμφη, και αυτή ξαναγεννήθηκε μέσα από το πόνο και έγινε γυναίκα. Η Περσεφόνη μεγαλώνει, ωριμάζει και γίνεται η βασίλισσα του υποκόσμου. Στην επιστροφή της από τον κάτω κόσμο,  όπου και ήρθε σε επαφή με τα  σκοτεινά αισθήματα της ψυχής της,  επιστρέφει ως μια συνειδητοποιημένη και ώριμη γυναίκα, μια γυναίκα η οποία είναι μέρος δύο κόσμων.

Κάτω από την επήρεια του Πλούτωνα, πολλοί  αλλάζουν την εμφάνιση τους, το χτένισμα τους, αποδεικνύοντας την έναρξη μιας ανανεωμένης ζωής.  Μεταμορφώνουμε τον εξωτερικό μας κόσμο. Η διέλευση του Πλούτωνα δεν σημαίνει το τέλος της ανάπτυξης μας, διότι αυτό είναι μια συνεχόμενη διαδικασία. Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει εκείνα τα θέματα της αποπλάνησης, της ενόχλησης και της καταστροφής μας. Ο Πλούτωνας συμβολίζει τον χωρισμό από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ο Πλούτωνας κυβερνά τα πάθη μας, τον έρωτα, την οργή και τη ζήλια . Ο μύθος της Περσεφόνης μιλάει ουσιαστικά για την έφηβη που πρέπει να αφήσει πίσω της την οικογενειακή μήτρα, για τον θάνατο και την αναγέννηση.

 


 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology