Monday, April 21, 2014

Όταν ο διελαύνων Πλούτωνας συναντά τη γενέθλια Σελήνη....


 Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, Η ΜΗΤΕΡΑ, Ο ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ, ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ .

 
Η διέλευση του Πλούτωνα  στη γενέθλια Σελήνη μας δίνει την ευκαιρία να ψάξουμε σε βάθος τα συναισθήματα μας. Η Σελήνη αντιπροσωπεύει το παρελθόν μας, τη μητέρα, την οικογένεια και τους πρόωρους συναισθηματικούς δεσμούς μας. Η Σελήνη επίσης δείχνει το σώμα μας, και η διέλευση του Πλούτωνα μπορεί να σηματοδοτεί  ότι το σώμα μας ενδέχεται να  περάσει τεράστιες αναπόφευκτες  αλλαγές, ή κρυμμένα, μη διαγνωσμένα θέματα υγείας  τα οποία  γρήγορα ή αργά θα βγουν στην επιφάνεια. Θέματα μητρότητας,  ή σχέσεις που συμπεριλαμβάνουν γυναίκες  μπορεί να κλονιστούν. Μερικές φορές η διέλευση του Πλούτωνα υποδηλώνει μια απώλεια, μια περίοδο πένθους , ή ψυχολογικά προβλήματα του παρελθόντος που βγαίνουν εκείνη τη στιγμή στην επιφάνεια. Πολλές φορές η ασφάλεια μας κλονίζεται μέσα από μια προδοσία, μια απώλεια, έναν θάνατο ή έναν χωρισμό.  Μπορεί να εκδηλωθούν  κάποια θέματα που αποτελούσαν  ταμπού, όπως ο θάνατος και η κακοποίηση.  Κακοπροαίρετοι άνθρωποι που  θέλουν να μας  χειραγωγήσουν, να μας κακοποιήσουν μπορεί ξαφνικά να εμφανιστούν,  και μαζί με αυτά, ορισμένα θέματα του παρελθόντος που χρειάζονται να επιλυθούν άμεσα.  Ο θάνατος που περιγράφουμε έρχεται  σε πολλές μορφές:  Ψυχολογικός, συναισθηματικός ή σωματικός.    
 

Ενδοοικογενειακά (Σελήνη), κακοποίηση (Πλούτωνας):

Ο πρώτος γάμος της Ελίζαμπεθ Τέιλορ ήταν με τον Νίκη Χίλτον, ο κληρονόμος μιας ατράνταχτης  περιουσίας. Ο γάμος της  πραγματοποιήθηκε όταν ο διελαύνων Πλούτωνας έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Δία της στον 8ο οίκο. Η όψη αυτή στον 8ο οίκο, είναι ένδειξη  της απόκτησης πλούτου.   Ο διελαύνων Πλούτωνας επίσης σχημάτιζε τετράγωνο με τη γενέθλια σελήνη της στο Σκορπιό.  Η Ελίζαμπεθ  Τέιλορ αργότερα ομολόγησε πως ο άντρας της ήταν μεγάλος τζογαδόρος και πότης, και  τρεις μέρες μετά το γάμο τους , ο Νίκη παρουσίασε στοιχεία βίας και επιθετικής συμπεριφοράς.  Την κακοποιούσε σωματικά και ψυχολογικά.  Όταν τελικά έμεινε έγκυος, τη κλώτσησε τόσο πολύ που απέβαλε το μωρό. Οι  διελεύσεις του Πλούτωνα σηματοδοτούν  βαθιές εμπειρίες, μια κατάβαση στον «υπόκοσμο».  Οι διελεύσεις του Πλούτωνα/Σελήνη κάνουν συχνά την εμφάνιση τους , όταν επιβάλλεται  να αντιμετωπίσουμε τοξικά και ανθυγιεινά θέματα. Τότε, σηματοδοτούνται ισχυρές συναισθηματικές αντιπαραθέσεις, νοσηρές καταστάσεις όπως ζήλια και  κακοποίηση.   



 
 
 
 

Το τέλος μιας σχέσης και το ‘’πένθος’’ της Τζένιφερ Άνιστον .

Κατά τη διάρκεια του διαζυγίου της από τον Μπράντ Πιτ, ο διελαύνων Κρόνος σχημάτιζε τετράγωνο με το γενέθλιο Κρόνο της στο Μεσουράνημα, και η Τζένιφερ αναγκάζεται να εξετάσει τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της. Ο Κρόνος κυβερνά την αυτονομία και συγκεκριμένους στόχους μας. Οι αποφάσεις που λαμβάνονται εκείνη τη στιγμή, είναι σοβαρές και έχουν μακροπρόθεσμες συνέπειες.  Η διέλευση του Πλούτωνα στη γενέθλια σελήνη της Τζένιφερ, δημιούργησε ισχυρές συναισθηματικές εντάσεις. Η όψη Σελήνη-Πλούτωνα μπορεί να πυροδοτεί αισθήματα ζήλειας, προδοσίας, ευπάθειας και την ανάγκη για εκκαθάριση μιας συναισθηματικής δέσμευσης.  Ήταν συμβολικό  διότι περνούσε το δικό της ‘’πένθος και απώλεια’’ με την απιστία του Πιτ  εκείνη την εποχή. Η διέλευση του Πλούτωνα καμιά φορά συμπίπτει με την έναρξη μιας κατάθλιψης, αλλά είναι και ο καταλύτης για  εσωτερικές, ριζικές αλλαγές. Η διέλευση του Πλούτωνα συμβολίζει το θάνατο και την αναγέννηση. Η Τζένιφερ είχε κακές σχέσεις και με τη μητέρα της, και αναγκάστηκε τότε να  αντιμετωπίσει και αυτό το θέμα.  Αλλαγές σε θέματα του οικογενειακού περιβάλλοντος μπορεί να προκύψουν με αυτές τις διελεύσεις. Πρέπει να θυμόμαστε πως ο Πλούτωνας  από το πέρασμα του σε κάποιον γενέθλιο πλανήτη, ξεριζώνει , μεταμορφώνει και μας αναγκάζει να αναθεωρήσουμε κάποιες καταστάσεις που ήταν  είτε σάπιες ή καλά κρυμμένες. Ότι λοιπόν δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς. 

 


 



 



 



 

No comments:

Post a Comment

Numerology