Wednesday, April 23, 2014

Η διέλευση του Ουρανού στο χάρτη: Ο κόσμος μου γυρίζει ανάποδα!




Ο Ουρανός είναι ο πλανήτης της επανάστασης, των αλλαγών, σπάει τα θεσπισμένα όρια,  είναι μέρος της πρωτοτυπίας, ευρηματικότητας και επαναστατικότητας μας.  Όταν η διέλευση του πραγματοποιείται , αισθανόμαστε την ανάγκη να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς,  να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας και να  διερευνήσουμε άλλα πράγματα στη ζωή μας.  Ο Ουρανός, ο μεγάλος  απελευθερωτής , εξασφαλίζει την πιστή μας παραμονή στο θεϊκό  σκοπό, και το ταξίδι μας  στην ανεξερεύνητη ζωή μας.

Οι λέξεις ‘σύμβαση’, ‘προσδοκία’, και ‘καθήκον’ είναι άγνωστες για τον  Ουρανό. Ο πλανήτης της εξέγερσης δείχνει την αποστροφή του σε οτιδήποτε  « πρέπει να μπει σε καλούπι»,  και αυτό μπορεί να έχει μια αρνητική  επιρροή στους  άλλους, διότι όταν είμαστε  κάτω από αυτή τη  διέλευση,  συχνά  μοιάζουμε  σαν να είμαστε αδιάφοροι.  Αισθανόμαστε την ένταση του πλανήτη μέσα από τα κανάλια της ελευθερίας, καθώς η διέλευση αυτή μας δίνει τη δυνατότητα  να διανοίξουμε καινούργια μονοπάτια στη ζωή μας. Ψάχνουμε την ανεξαρτησία σε όλα τα επίπεδα –συναισθηματική, υλική, πνευματική, και με την αισθητή εμφάνιση του γίνονται ραγδαίες αλλαγές,  κάνουμε καινούργιες γνωριμίες, πειραματιζόμαστε και εξερευνούμε.   Ο Ουρανός ξεκλειδώνει τις πύλες των φυλακών, και μας οδηγεί σε καινούργιους ορίζοντες.


Το χρώμα του Ουρανού είναι μπλε ηλεκτρίκ. Ο πλανήτης  ‘αστραπή’ συγκρίνεται με τον  μπαλαντέρ μιας τράπουλας. Το πιο ευέλικτο χαρτί . Ο Ουρανός κυβερνά τους  υπολογιστές, τις αντισυμβατικές μελέτες, την επιστήμη, το διάστημα και ότι σχετίζεται με τα ηλεκτρονικά. Ο πλανήτης αυτός, αντιπροσωπεύει ότι είναι αλλόκοτο, τρελό, ακόμη και την ιδιοφυΐα.  Όταν κάτω από τη διέλευση του Ουρανού όλα λειτουργούν ευνοϊκά, βρίσκουμε εύκολες λύσεις στα προβλήματά μας, και εάν σχηματίζει όψεις με τον γενέθλιο Ερμή και Δία μας,( οι ηγεμόνες των σκέψεων, της μάθησης και των γραπτών), τότε νοιώθουμε την ανάγκη  να σπουδάσουμε, να ταξιδέψουμε ή να ευρύνουμε τις γνώσεις μας μέσα από  τις  δυνατότητες που μας παρέχονται.

 
Η διέλευση του Ουρανού γίνεται  αισθητή όταν οι ηλεκτρικές μας συσκευές αρχίζουν να χαλάνε, οι άλλοι γύρω μας επαναστατούν, αντιδρούν αρνητικά  και φέρονται αλλοπρόσαλλα. Μπορεί να γινόμαστε πιο εκκεντρικοί , απρόσμενοι, και να φερόμαστε αλλόκοτα. Όταν ο διελαύνων Ουρανός έρχεται σε αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό μας γύρω στην ηλικία των 40, τότε φτάνουμε στη κρίση της μέσης ηλικίας όπου αναρωτιόμαστε εάν έχουμε ολοκληρώσει τους στόχους μας.  Έχει παρατηρηθεί τότε , πως ορισμένοι άνθρωποι τερματίζουν τον μακροπρόθεσμο γάμο τους, ή ερωτεύονται σφοδρά κάποιον άλλο, ή φεύγουν με κάποιον  ο οποίος μπορεί να τους προσφέρει την ελευθερία που τόσο απεγνωσμένα επιδιώκουν. Καμιά φορά υπό την επήρεια αυτής της διέλευσης, ντυνόμαστε πιο νεανικά, ή ξαφνικά εγκαταλείπουμε τη καριέρα μας και αποφασίζουμε να ακολουθήσουμε μια  τελείως διαφορετική σταδιοδρομία. Πολλοί θα σκεφτούν πως ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε δεν μας αρμόζει, και πως τα έχουμε εντελώς χαμένα. Το γεγονός είναι πως η διέλευση του Ουρανού μας ξεμπλοκάρει, μας κάνει να φερόμαστε με  επιπολαιότητα, και να σπάμε τα όρια και τα εμπόδια που μας κρατούσαν τόσο καιρό πίσω.

Το άτομο κατά τη διάρκεια αυτών των σημαντικών αλλαγών, μπορεί να μοιάζει ψυχρό επειδή ξαφνικά ‘κόβει’ παλιούς δεσμούς που πιστεύει πως τον  εμποδίζουν στην υλοποίηση των στόχων του. Τα γεγονότα που μπορεί να φέρει αυτή η κίνηση, είναι  για κάθε άτομο μοναδικά.  Μπορεί να προκύψει ένας καινούργιος έρωτας, η επισημοποίηση μιας σχέσης,  μια εγκυμοσύνη,  η αύξηση χρημάτων ,μια πολύ  έντονη κοινωνική ζωή, μέχρι και καλλιτεχνικές δραστηριότητες.

 
Ο Ουρανός μπορεί να προκαλέσει χωρισμούς , και αυτό  συνήθως επιβεβαιώνεται από την ανάγκη για ελευθερία. Συχνά όταν ο διελαύνων Ουρανός σχηματίζει τετράγωνο με προσωπικούς γενέθλιους πλανήτες ( Ήλιο, Αφροδίτη, Σελήνη, Άρη) τότε υπάρχει ο κίνδυνος να κλονιστούν οι σχέσεις. Μπορεί να υπάρξει μια λαίλαπα ερωτικών σχέσεων,  ξαφνικές και γρήγορες.


Οι διελεύσεις  του Ουρανού μπορεί να είναι συναρπαστικές καθώς μας δίνουν την  ευκαιρία να ‘’ταξιδέψουμε’’ σε διαφορετικά μονοπάτια.  Με τη διέλευση του Ουρανού στο γενέθλιο Άρη, υπάρχει  αύξηση ενέργειας.  Εδώ μπορεί να προκληθούν ατυχήματα, φωτιές, μια ξαφνική χειρουργική επέμβαση.  Η νευρικότητα , ο πανικός ακόμη και τα έντονα τικ, είναι ένα ισχυρό φαινόμενο κάτω από αυτή τη διέλευση.

Ατυχίες αλλά και ατυχήματα μπορεί να συμβούν, και είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι  ότι έχουμε αγνοήσει κάτι σημαντικό για αρκετό καιρό, και ξαφνικά έφτασε η ώρα να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Μόνο ένα σοκ μπορεί να μας ταρακουνήσει, το οποίο  θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε πορεία.  Η διέλευση του Ουρανού μπορεί να μας οδηγήσει σε τραγικά, απρόσμενα και συγκλονιστικά γεγονότα. Ο Ουρανός  θα μας ξυπνήσει από έναν λήθαργο για να προβούμε σε δραστικές ενέργειες ώστε να ξεκαθαρίσουμε πράγματα που έχουν ‘’μουχλιάσει’’,  και που  δεν είχαμε το κουράγιο και το θάρρος να τα κάνουμε.

Υπάρχει μια αυτονομία αλλά και μια  διαταραχή κάτω από τη διέλευση του Ουρανού- ‘’τα πάνω κάτω έρχονται στη ζωή μας.’’ Η διέλευση του Ουρανού στη γενέθλια σελήνη φέρνει συναισθηματικές αλλαγές στο προσκήνιο, καθώς και αλλαγές μέσα στο σπίτι μας.  Δεν αποκλείεται να προβούμε και σε μια μετακόμιση.  
 
Το τράνταγμα του Ουρανού, μας  κάνει πάντως να νιώθουμε πιο ζωντανοί αλλά και πιο ελεύθεροι. Η έκφραση μας, το ντύσιμο μας, οι κινήσεις μας, και ο τρόπος που συμπροφερόμαστε, είναι πολύ διαφορετικοί.  Γινόμαστε άλλοι άνθρωποι, πιο θετικοί και πιο τολμηροί.

 

 


 

 

 

 

 


 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology