Sunday, May 4, 2014

Ο διελαύνων Πλούτωνας σε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο (Αλλαγή-- Μεταμόρφωση)



Ο διελαύνων Πλούτωνας, με το πέρασμα του στον γενέθλιο Ήλιο, φέρνει ριζικές και καταλυτικές αλλαγές. Είναι ένας πλανήτης νάνος, σύμβολο «της ζωής και του θανάτου», με όψεις προς τον Ήλιο, και φέρνει τις αναπροσαρμογές που πρόκειται  να γίνουν στην ζωή των ατόμων που επηρεάζει.

Είναι « πλανήτης των άκρων» ενώ ο Ήλιος είναι το σύμβολο της ζωής και της ζωτικότητας, το εγώ και το σώμα μας. Συνεπώς, κατά τη διάρκεια της διέλευσης του Πλούτωνα  από τον  Ήλιο, αναμένονται  κάποιες αναπόφευκτες σταδιακές αλλαγές στη ζωή μας. Λέω σταδιακές διότι ο Πλούτωνας είναι αργός πλανήτης. Και αυτό για δυο λόγους. Ο ένας είναι γιατί ο δρόμος της τροχιάς του είναι μακρύς, και ο άλλος γιατί μάλλον του αρέσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις που ο ίδιος προκαλεί. Από τη σπορά, μέχρι το θέρος και τη συγκομιδή των καρπών του.  Υπάρχουν κάποια γνωστά παραδείγματα διάσημων ανθρώπων (τα οποία θα αναλύσω πιο κάτω), στα οποία φαίνονται καθαρά ότι κατά το πέρασμα του  Πλούτωνα στον γενέθλιο Ήλιο τους, συνέβησαν σημαντικές αλλαγές στη ζωή τους.


Στην αστρολογία, ο Πλούτωνας είναι ο μικρότερος, ο τελευταίος και πιο πυκνός πλανήτης στον ηλιακό μας σύστημα.  Ο πλανήτης αυτός αναπαράγει και δημιουργεί νέες μορφές ζωής και γεγονότων, όπως συμβαίνει με τη μεταμόρφωση μιας κάμπιας σε χρυσαλλίδα, πρώτα, και σε πεταλούδα αργότερα. Αλλά μπορεί και να συνδέεται με τον ‘’υπόκοσμο’’ και την σκοτεινή πλευρά του συλλογικού υποσυνείδητου. Εμείς, τα ταπεινά και αδύναμα όντα, όταν πρέπει να αντιμετωπίσουμε μια ‘’Πλουτώνια’’ αλλαγή, έχουμε την  αίσθηση ότι χάνουμε τον έλεγχο της ζωής. Με τη  διέλευση του Πλούτωνα, συχνά αντιλαμβανόμαστε πως η αθωότητα μας εγκαταλείπει, και τη θέση της παίρνει η εμπειρία και η ωριμότητα.  

Ο Πλούτωνας, όπως είπαμε φέρνει αλλαγές,  και όταν ο αστρολόγος διακρίνει ότι ο πελάτης του πρόκειται να υποστεί τις συνέπειες μιας τέτοιας διέλευσης, τότε πρέπει να τον προειδοποιήσει ότι πιθανόν να γίνει μάρτυρας αυτών των αλλαγών στη ζωή του, για να είναι καλύτερα προετοιμασμένος. Τα παρακάτω παραδείγματα διάσημων ανθρώπων, δείχνουν ότι η διέλευση του Πλούτωνα από τον Ήλιο τους, τους έφερε υλικές, αλλά και  συναισθηματικές αλλαγές στη ζωή τους…  

 
Η καταστροφή και η αναγέννηση (που συνεπάγεται ο Πλούτωνας)

Όταν ο Πλούτωνας πέρασε από τον γενέθλιο Ήλιο του Μπράντ Πίτ, εκείνος πρωταγωνίστησε  στη ταινία  ‘’ Ο κύριος και η κυρία Σμίθ’’, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων γνώρισε και ερωτεύτηκε την Αντζελίνα Τζολί. Ταξίδεψε μέχρι το Πακιστάν με την Τζολί  για να γίνει μάρτυρας του καταστρεπτικού σεισμού  Κασμίρ, (είπαμε πως ο Πλούτωνας είναι και λίγο καταστροφικός, ενίοτε.) Το επόμενο έτος πέταξαν στην Αϊτή, όπου και επισκέφθηκαν ένα σχολείο (ίσως και να έβαλαν το χεράκι τους στη τσεπούλα).  Το 2006, ο κύριος Πίτ ίδρυσε το «Make It Right Foundation» και οργάνωσε επαγγελματίες κατασκευαστές ώστε  να χρηματοδοτήσουν και να κατασκευάσουν 150 νέα και  οικονομικά προσιτά σπίτια στην Νέα Ορλεάνη( Ένατη Πτέρυγα) , μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Κατρίνα.

Το ίδρυμα Τζολί-Πίτ έχει δραστηριότητες με φιλανθρωπικούς προσανατολισμούς. Στις προσωπικές τους εξελίξεις, τώρα, πρέπει να αναφέρουμε ότι ο Μπράντ έγινε πατέρας και υιοθέτησε τα παιδιά της Τζολί. Η ζωή του άλλαξε μια για πάντα όταν την γνώρισε, και ο δεσμός τους αυτός, ήταν που του έδωσε, τη χαρά να νοιώσει την ευτυχία της πατρότητας.  (Πλούτωνας και αναγέννηση).

Αλλαγή --- Φήμη

Η τραγουδίστρια Μπρίτνευ Σπίαρς, κατά το πέρασμα του Πλούτωνα από τον Ήλιο της, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ ‘’Hit me one more time’’, που έγινε πραγματικό Hit. Με τη μεγάλη της αυτή επιτυχία , έγινε αρκετά πλούσια, και πόζαρε μάλιστα,  στο εξώφυλλο του περιοδικού  «Ρόλινγκ Στόουν». Άλλος σάλος εκεί. Πολύ σημαντική και θετικά σημαδιακή, λοιπόν, η διέλευση αυτή, που άλλαξε οριστικά τη ζωή της.

Η Σκάρλετ Γιόχανσον, σε ένα αντίστοιχο πέρασμα του Πλούτωνα, έκανε το πρώτο της κινηματογραφικό ντεμπούτο  στο Ζητούνται Γονείς το 1994, σε ηλικία μόλις 9 χρονών. Από εκεί και έπειτα η καριέρα της εκτοξεύτηκε στα ουράνια.  

Γάμος και παιδιά

Όταν ο διελαύνων Πλούτωνας έκανε σύνοδο με τον Ήλιο της Κριστίνας Αγκιλέρας, η διάσημη τραγουδίστρια παντρεύτηκε, έκανε μια μεγάλη παγκόσμια περιοδεία, και είχε τη τύχη να μείνει έγκυος. Πραγματικά υπήρξαν πολλές συγκλονιστικές και  συγκινητικές αλλαγές στην ζωή της. Ποια γυναίκα δεν θα ήθελε να έχει τη τύχη της;

Η Κέιτι Χόλμς  ξεκίνησε την περιβόητη σχέση της με τον Τόμ Κρούζ όταν ο διελαύνων Πλούτωνας έκανε σύνοδο με τον γενέθλιο Ήλιο της (τότε είχε την ευκαιρία να κάνει τη δικιά της σύνοδο!)

Η Τίνα Τέρνερ είχε μια πετυχημένη περίοδο όταν ο Πλούτωνας πέρασε από τον γενέθλιο Ήλιο της.  Εκείνη την εποχή κυκλοφόρησε το άλμπουμ της ‘’Wildest Dreams’’.  Συγχρόνως, ξεκίνησε μια περιοδεία σε όλο τον κόσμο η οποία διήρκησε έναν ολόκληρο χρόνο. Περιττό να σας πω ότι το άλμπουμ έκανε ρεκόρ πωλήσεων,  και τη τραγουδίστρια πλουσιότερη.

Αγώνας για εξουσία-(Πλούτωνα)

Η ηθοποιός Κίμ Μπάσιντζερ είχε έναν δύσκολο αγώνα (Πλούτωνα) με τον άντρα της ζωής της (Ήλιος) όταν χώρισε τον Άλεκ Μπάλτουιν και το ζευγάρι είχε δικαστικές διαμάχες και πέρασε αμέτρητες, πικρές δοκιμασίες. Βλέπετε, ανάμεσα στα καλά, ξεφυτρώνουν και κάποια ζημιογόνα ζιζάνια. Αυτό όμως, δεν πρέπει να μας τρομάζει.

 

Οι όψεις Πλούτωνα – Ήλιου μας αναγκάζουν συχνά να κάνουμε  δραστικές αλλαγές στη ζωή μας. Πολλές φορές οι αλλαγές από μόνες τους, χωρίς να μας ρωτήσουν. Αποτέλεσμα; Ένας νέος «εαυτός» μας ανατέλλει στον ορίζοντα. Σπάει τα δεσμά και τα όρια των φραγμών μας, εγκαταλείπει τα παλιά και δίνει λύσεις σε θέματα που χρονίζουν. Μια καινούργια ζωή για μας , με νέα δεδομένα και νέους δυναμικούς στόχους, αρχίζει να διαμορφώνεται στο στερέωμα, και έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι γι’ αυτή τη νέα μας πορεία.

 

Διόρθωση και Επιμέλεια: Μανόλης Πιπεράκης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology