Tuesday, May 20, 2014

Ο Ποσειδώνας στον 5o οίκο – έρωτας, παιδιά, δημιουργία, διασκέδαση.



Ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο δείχνει με ποιους τρόπους  το άτομο εκφράζει τις ιδέες του, τα όνειρα του, τον ρομαντισμό του  και το δημιουργικό του ταλέντο.  Το άτομο με την θέση αυτή είναι συνήθως αρκετά ρομαντικό και τρυφερό, καθώς η γοητεία του μπορεί να σαγηνεύσει τον καθένα.

 Ο Ποσειδώνας στον οίκο της ψυχαγωγίας και των ερωτικών σχέσεων, υποδηλώνει την λαχτάρα και την επιθυμία του ατόμου  να παρασυρθεί σε έναν ονειρεμένο, χαοτικό έρωτα ο οποίος πολλές φορές μπορεί να του αφήνει  μια πικρή γεύση μετάνοιας, επειδή παρασύρεται από την παρόρμηση της στιγμής. Το άτομο με τον Ποσειδώνα του εδώ,  είναι ερωτευμένος με την ιδέα του έρωτα.  Ερωτεύεται απλά για να ερωτευτεί. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι προσεκτικός με τις προσδοκίες και τις επιλογές του στους συντρόφους, διότι πολλές φορές φαίνεται να έλκεται από απόμακρους , μη διαθέσιμους συντρόφους  ή συχνά  ερωτεύεται την εικόνα ενός ανθρώπου και όχι το πραγματικό πρόσωπο. Είναι η νεφελώδη ενέργεια του Ποσειδώνα που τον εξαπατά και δυσκολεύεται  πολλές φορές να ξεχωρίσει τις επιλογές του.

 
Με τον Ποσειδώνα στον 5ο οίκο, το άτομο θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά τη φύση των ανθρώπων που επιλέγει ως συντρόφους,  το ειδύλλιο, τα παιδιά και τη δημιουργικότητα, αφού ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει όλα αυτά. Η θέση αυτή μπορεί να εκδηλώνει την επιθυμία της απόκτησης ενός παιδιού ώστε το άτομο αυτό να μπορέσει να ολοκληρωθεί.   Ο Κυβερνήτης των ονείρων εδώ,  μπορεί να εκφράσει την απογοήτευση του ατόμου όταν ο σύντροφος ή τα παιδιά του δεν εκπληρώνουν τις προσδοκίες του ιδίου.  Ορισμένοι άνθρωποι  με αυτό το συνδυασμό, εμπλέκονται σε σχέσεις ερωτικές οι οποίες  είναι αποκαρδιωτικές  διότι παραμένουν  ανεκπλήρωτες.   Άλλοι, μέσα από τη θολούρα του Ποσειδώνα  μπορεί να ανακαλύψουν ξαφνικά  τη καλλιτεχνική τους φλέβα, η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να εκφραστούν συναισθηματικά και να διαπρέψουν στα επαγγελματικά τους.

Ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο μπορεί να δείχνει επίσης ότι το άτομο έχει ένα παιδί με καλλιτεχνικό ταλέντο.  Από την αρνητική του πλευρά, υπάρχει η ένδειξη ότι το παιδί του μπορεί  να είναι επιρρεπή στην κατανάλωση του αλκοόλ ή στη χρήση των ναρκωτικών,  δηλαδή  να δηλώνει έναν αδύναμο χαρακτήρα. Επίσης μπορεί να δηλώνει ένα  παιδί που έχει διαίσθηση  και  ευαισθησία,  ή   εντυπωσιακό και ευγενικό χαρακτήρα.  Ο Ποσειδώνας εδώ μπορεί να δείχνει  το χαμό ενός παιδιού, τον πόνο, ή τη θυσία που πρέπει  να κάνει ο ίδιος ο γονιός  για το παιδί του.

 

Σε όποιον οίκο  και να βρίσκεται ο Ποσειδώνας, εκεί νοιώθουμε την ανάγκη  να κάνουμε κάτι καλό και αγνό.  Πολλοί άνθρωποι με αυτή τη θέση έχουν υιοθετήσει παιδιά. Η ηθοποιός Αντζελίνα Τζολί  με τον Ποσειδώνα της στον 5ο  οίκο και στο ζώδιο του Τοξότη, έχει υιοθετήσει 3 παιδιά πριν φέρει τα  δικά της  στον κόσμο.  Η ανάγκη για τις θυσίες τονίζεται εδώ, και πολλοί άνθρωποι  που έχουν τον Ποσειδώνα τους στον 5ο  οίκο,  έχουν αφοσιωθεί για τις ανάγκες των παιδιών είτε μέσω της διδασκαλίας, είτε μέσω της περίθαλψης παιδιών που χρειάζονται την αγάπη και τη τρυφερότητα την οποία στερήθηκαν. Και επειδή ο Ποσειδώνας αποδυναμώνει τα όρια, είναι πάρα πολύ εύκολο για τα άτομα αυτά,  να ταυτιστούν με το φανταστικό, ονειρεμένο και αγνό  κόσμο των παιδιών.

 

 


 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology