Wednesday, May 7, 2014

ΕΡΜΗΣ-ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ: Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΒΑΘΙΑ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ



 
 
Ο Ίαν Λάνκαστερ Φλέμινγκ, ήταν  δημοσιογράφος, συγγραφέας και ο μεγάλος δημιουργός του  θρυλικού James Bond. Ως πραγματικός κατάσκοπος του Πολεμικού Ναυτικού στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, χρησιμοποίησε τις  γνώσεις και εμπειρίες του, και, στηριζόμενος στο αναμφισβήτητο ταλέντο του, έγραψε μια σειρά  κατασκοπευτικών μυθιστορημάτων, μερικά από τα οποία μεταφέρθηκαν στις  μεγάλες οθόνες και έγιναν επιτυχίες.  

«Όταν ο Ερμής και ο Πλούτωνας δουλεύουν μαζί:

Η ανάγκη του Ερμή για πληροφόρηση και διαφάνεια σκοντάφτει στη μυστικοπάθεια και απομόνωση που χαρακτηρίζει τον Πλούτωνα. Η διπλή επιρροή, δε, των πλανητών αυτών δημιουργεί αναπάντεχες καταστάσεις. Ο σκληρός Πλούτωνας προσπαθεί να εξασκήσει έλεγχο πάνω στον ανοιχτόκαρδο Ερμή, αναγκάζοντάς τον να γίνει πιο σκεπτικός και πιο εγκρατής»1

 
Είναι απολύτως λογικό στο γενέθλιο χάρτη του Ιαν Φλέμινγκ, ο Ερμής να κάνει σύνοδο με τον Πλούτωνα και στο ζώδιο τω Διδύμων.  Ο συνδυασμός  Ερμή/ Πλούτωνα δημιουργεί τάσεις μυστικοπάθειας, μοναξιάς και προστασίας προσωπικών δεδομένων. Οι τάσεις αυτές γίνονται ορατές από το ύφος επικοινωνίας του. Ξέρει πολύ καλά με ποιο τρόπο θα εξετάσει και θα χειριστεί θέματα και καταστάσεις κάτω από την επιφάνεια. Αυτό τον κάνει εξαιρετικό ερευνητή, που τον γοητεύει κάθε έρευνα γύρω από σκοτεινά και καλά κρυμμένα θέματα.

 
Ο  Ερμής/  Πλούτωνας έχει ανάγκη να «ξεθάβει» θέματα, να κάνει έρευνα, και να αποκαλύπτει. Ο Πλούτωνας κυβερνά τον υπόκοσμο, τη σκιά και το σκοτάδι. Συνδέεται συχνά με το κρυφό, τις ψυχικές ικανότητες και, όταν βρίσκεται σε σύνοδο με τον Ερμή, τείνει να προσφέρει πνευματική δύναμη, βαθιά αντίληψη  και ψυχική διαίσθηση. 

 
 
Οι άνθρωποι που επηρεάζονται από το συνδυασμό του Ερμή με τον Πλούτωνα έχουν την ικανότητα να ξετρυπώνουν μυστικά των άλλων, να διαβάζουν το μυαλό τους και να φτάνουν στην ρίζα κάθε προβλήματος. Επίσης, διακρίνονται στην έρευνα, στην ανάλυση, στην ψυχολογία και, ενδεχομένως, στον αποκρυφισμό.  Έχουν μια τάση να κρατάνε τις σκέψεις τους για τον εαυτό τους και δεν είναι συνηθισμένοι να αποκαλύπτουν δικά τους στοιχεία και μυστικά.  Βρίσκουν το αδύνατο σημείο των άλλων, αλλά κάπου-κάπου διακατέχονται οι ίδιοι από διάφορες φοβίες και εμμονές.

 

1  Ο Μόνος Τρόπος Να Μάθετε Αστρολογία, τόμος 1, σελ. 189, Μάριον Ντ. Μάρτς &   

                                                      Τζόουν Μακ Εβερς.                                                        

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Numerology