Monday, May 12, 2014

Το «μαύρο πρόβατο» της οικογένειας.



Το μαύρο πρόβατο είναι πάντα το θύμα της οικογένειας, διότι παίρνει όλες τις ευθύνες και όλα τα  προβλήματα που υπάρχουν μέσα στην οικογένεια πάνω του.  Συχνά  αυτό το άτομο νοιώθει την απόρριψη και την αποξένωση. Η επιθετικότητα, η εχθρότητα και η απογοήτευση κατευθύνονται προς ένα μέλος της οικογένειας με  αποτέλεσμα το άτομο αυτό να γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος για την επίλυση των  προβλημάτων της οικογένειας του, καθώς συχνά τον κάνουν να αισθάνεται ένοχο και υπεύθυνο για όλες τις αμαρτίες τους.  Ο αποδιοπομπαίος τράγος μπορεί να μεταφραστεί με τη μορφή του εκφοβισμού, αποκλεισμού, άρνησης, και άσχημης συμπεριφοράς.


Το μαύρο πρόβατο της οικογένειας γίνεται η αιτία για την θλίψη στο σπίτι και υπάρχει  το ενδεχόμενο το μέλλος της οικογένειας αυτό να αποξενωθεί.  Οι αστρολογικές ενδείξεις που φέρουν τη ταμπέλα του μαύρου πρόβατου ή  του αποδιοπομπαίου τράγου ποικίλουν. Μερικές φορές φαίνεται στον χάρτη από τον πλανήτη Πλούτωνα, ο οποίος βρίσκεται σε οίκους του νερού, συγκεκριμένα στον   4ο , 8ο, ή 12ο οίκο, αλλά  μπορεί να είναι επίσης δείκτης των άλυτων προβλημάτων της οικογένειας τα οποία πηγάζουν από το παρελθόν. Οι οίκοι του νερού, αντιπροσωπεύουν στοιχεία που λειτουργούν ασυνείδητα μέσω από τη ψυχικό δυναμικό της οικογένειας. Ο Πλούτωνας στον 4ο οίκο σχετίζεται συχνά  με τη μοίρα της οικογένειας όπου το άτομο αναλαμβάνει ενεργό  ρόλο, με αποτέλεσμα να είναι ο μεσολαβητής στην αλλαγή και την μεταμόρφωση του οικογενειακού πλαισίου.  Η θετική πλευρά το να ζει κάποιος το ρόλο του «θύματος» μέσα στην οικογένεια είναι ότι μπορεί με τη στάση και τη συμπεριφορά του, να  θεραπεύσει  ρήξεις που υπέβοσκαν σιωπηλά στο βάθος του παρελθόντος χρόνου.


Ο Πλούτωνας στον 12ο οίκο δείχνει ότι το άτομο έχει απροσμέτρητες, περίπλοκες συναισθηματικές ενοχές μαζί με ένα αίσθημα καταδίωξης και δεν είναι καθόλου απίθανο ότι μπορεί να καταλήξει να βάλει τον εαυτό του στη θέση του θύματος.  Καμιά φορά υπάρχει  σκοτεινό ιστορικό κακοποίησης ή βίας που προέρχεται  από τις προγονικές του ρίζες και το άτομο διαισθάνεται ότι υπάρχει κάτι το ‘’σκιερό’’ πίσω από τα παρασκήνια και μέσα στο πλαίσιο της οικογενειακής κληρονομιάς.  Ο Πλουτώνιος τύπος, συχνά δέχεται λεκτική βία, συναισθηματικούς εκβιασμούς  με αποτέλεσμα να του μεταφέρουν όλο το βάρος και τις ευθύνες για τα προβλήματα της οικογένειας του.   Αυτό έχει συνέπεια να βάζει τον εαυτό του  σε ‘’ενοχικό σύνδρομο’’  όπως επίσης και να τον κατηγορεί για καταστάσεις που έχουν διαπράξει άλλοι εκτός από αυτόν. Η οικογένεια τον εξωθεί στο ρόλο αυτό γιατί ενδόμυχα γνωρίζει πως το «θύμα» δεν φοβάται να ανταπεξέλθει στις ευθύνες και τις οικογενειακές υποχρεώσεις.


 
Πολλοί αστρολόγοι έχουν δηλώσει ότι τα ‘’Πλουτώνια’’ παιδιά σε γενικές γραμμές μπορεί να αισθάνονται σαν μαύρα πρόβατα και να εκφράζουν εντελώς διαφορετικούς ή ιδιόρρυθμους χαρακτήρες  από τους υπολοίπους. Ο Πλούτωνας σε οίκους του νερού, μπορεί να δείχνει οικογενειακά μυστικά, γεγονότα εξευτελιστικά που έχουν συμβεί  στο παρελθόν και ρίξεις που έχουν αποσιωπηθεί στο φιλικό περιβάλλον. Όλα αυτά είναι οι φορείς των «δαιμόνων» της οικογένειας. 

 
Ο Κρόνος είναι άλλος ένας πλανήτης που  μπορεί να συνδέεται με τις ευθύνες και τις ενοχές.  Δυστυχώς οι άνθρωποι «θύματα» έχουν τη τάση να πιστεύουν ότι είναι υπεύθυνοι για όλα τα προβλήματα γύρω τους.

 Ο Ποσειδώνας στον 12ο οίκο λειτουργεί ως ένα νοσταλγικό μέσο για να ανακαλύψει το άτομο τις ρίζες των  ξεχασμένων προγόνων του, σαν ένα όχημα γεμάτο συλλογικές λύπες, θλίψεις, θυσίες και ανεκπλήρωτα όνειρα.  Ένα Ποσειδώνιο άτομο, και αυτό «πρόβατο» στη οικογένεια, έχει τη τάση να αισθάνεται αδύναμο και ψυχολογικά κακοποιημένο. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το αλκοόλ και τα ναρκωτικά στο ιστορικό της οικογένειας τα οποία τα κρατούνε ως επτασφράγιστο μυστικό.

 
Οι θέσεις των  πλανητών  στον 12Ο οίκο δείχνουν αποκλεισμό και απομόνωση από την οικογένεια. Μερικές φορές το «θύμα» της οικογένειας γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος που αναλαμβάνει την ευθύνη για να επιλύσει καταστάσεις που έχουν συσσωρευτεί στο οικογενειακό περιβάλλον.

 Ο Ποσειδώνας στον 4ο οίκο μπορεί να αντιπροσωπεύει  περίεργες εξαρτήσεις  στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ και όπως επίσης δύσκολες καταστάσεις που έχει βιώσει στο παρελθόν του. Ο Ποσειδώνας αποκαλείται ο Λυτρωτής του θύματος και αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο  από  το μοτίβο αυτό στον ωροσκόπιο τους, είναι πιο επιρρεπείς στο να θυσιάσουν τον εαυτό τους και να καλουπωθούν  σε αυτήν την εικόνα.

Οι δυσμενείς όψεις  Ήλιος-Ποσειδώνας,  Κρόνος-Ποσειδώνας, Κρόνος-Πλούτωνας, δείχνουν πως το άτομο έχει τη τάση να γίνεται θύμα.

Με δυσμενής όψεις του Ουρανού, το άτομο  έχει τη ταμπέλα του ‘’ασυμβίβαστου’’, δηλαδή είναι εκείνος που δεν καλουπώνεται σε νόμους και  κανόνες ακλουθώντας μια δική του ιδιόρρυθμη πορεία, με αποτέλεσμα να θεωρείται ο «παράξενος» μέσα στην οικογένεια.

 
Ο Χείρωνας  επισημάνει τα σημεία που έχουν πληγεί στη ζωή ενός ατόμου και διαφαίνονται μέσα από το προσωπικό του χάρτη.

 
 
Μια συναστρία μεταξύ δύο ατόμων μπορεί να δείξει επίσης μέσα στη σχέση ποιος είναι αυτός που ‘’κακοποιεί’’ τον άλλον, και ποιος τελικά είναι  το ‘’μαύρο πρόβατο’’.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Numerology