Sunday, May 25, 2014

Η Σελήνη στον 12ο οίκο- Θέλω να είμαι μόνος μου…


 

Στην αστρολογία, ο 12ος οίκος  είναι σαν την αραχνιασμένη αποθήκη του σπιτιού μας.  Είναι το μέρος που καταχωνιάζουμε όλα τα προσωπικά μας αντικείμενα, αυτά που δεν χρειαζόμαστε αλλά ποτέ δεν πετάμε.  Είναι η ντουλάπα με τα μυστικά μας, οι κρυμμένοι σκελετοί  που προσπαθούμε να ξεχάσουμε.


 
 

Το άτομο με τη Σελήνη του στον 12ο οίκο, δείχνει  ότι είναι υπερβολικά ευαίσθητο, συχνά αισθάνεται ευάλωτο και δυσκολεύεται να μοιραστεί  τα συναισθήματά του με τους άλλους. Ο ψυχικός του κόσμος και τα όρια του μοιάζουν σαν ένα διασκορπισμένο πάζλ.   Έχει κρυμμένες ψυχικές δυνάμεις καθώς και ισχυρό ένστικτο. 

 
Υπάρχουν στιγμές στις οποίες δυσκολεύεται  να αντιμετωπίσει  την καθημερινότητα  και για αυτό το σπίτι του γίνεται  το καταφύγιο του.  Σε αυτό το άσυλο απομονώνεται και αποκόβεται  από όλο τον κόσμο,  αποσύροντας τον εαυτό του στο δικό του φανταστικό κόσμο, ενώ ο συναισθηματικός του κόσμος  μπορεί να  πλημμυρίζει από ιδέες, εικόνες και εμπνεύσεις. 

 

Το άτομο με τη Σελήνη του στον 12ο οίκο κρύβει καλά τα συναισθήματα του και τον συναισθηματικό του κόσμο.  Φοβάται να εκφραστεί  και γίνεται  ερμιών των φοβιών του. Πολλές φορές  αποτραβιέται  από το πλήθος και επικοινωνεί μόνος του, διότι αισθάνεται πως απειλείται. Αυτό το σύμπλεγμα ανασφάλειας  και απόρριψης  οφείλεται στις δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις  που πηγάζουν από τη τρυφερή του,  παιδική  ηλικία. 

 

Στην αστρολογία, η Σελήνη αντιπροσωπεύει την μητέρα. Η θέση αυτή  μπορεί να απεικονίζει συχνά έναν γονέα ο οποίος μπορεί να νοσηλευόταν σε νοσοκομείο, μπορεί ο ίδιος να βίωσε τη στέρηση της μητέρας του σε μικρή ηλικία,  ίσως  η μητέρα του να βρισκόταν  στην φυλακή  ή να βρισκόταν σε κάποιο  ίδρυμα {του 12ου οίκου}- ψυχιατρική κλινική.  Η μητέρα μπορεί να είχε φύγει νωρίς από τη ζωή ή απλά  να δυσκολευόταν  στην έκφραση των συναισθημάτων της.   Ίσως  χρειάστηκε να κάνει κάποιες  θυσίες για την οικογένεια της.

 
Το άτομο το οποίο έχει γεννηθεί με την Σελήνη του στον 12ο οίκο, έχει την ανάγκη να δουλεύει στα παρασκήνια.  Είναι ευαισθητοποιημένο  στα άτομα με πραγματικές ανάγκες δηλαδή στους φτωχούς, στους άστεγους ή σε αρρώστους.  Επειδή ο ίδιος έχεις ανασφάλειες, είναι ιδιόρρυθμος, και μοναχικός,   χρειάζεται να ζει σε ένα ήσυχο περιβάλλον όπου εκεί ελέγχει τις σκέψεις του και ηρεμεί από τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας. Αρκετές φορές τον παρεξηγούν διότι δεν τον καταλαβαίνουν.   Ο Χάουρντ  Σασπόρτας , ένας καταξιωμένος αστρολόγος και ερευνητής της  ψυχολογικής  αστρολογίας, έχει δηλώσει ότι το άτομο με τη Σελήνη σε αυτή τη θέση,  μοιάζει σαν μια ηλεκτρική σκούπα  διότι απορροφά οτιδήποτε κυκλοφορεί στην ατμόσφαιρα.  Δυστυχώς όμως, οι άνθρωποι αυτοί πολλές φορές πάσχουν από κατάθλιψη, μεγάλη μοναξιά και  έλλειψη κατανόησης . Ζητούν τη λύτρωση από τις δυσκολίες στη ζωή και έτσι μπορεί να εθιστούν στο αλκοόλ, τα τσιγάρα  ή άλλους τεχνητούς τρόπους φυγής.    

 


 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology