Saturday, May 17, 2014

Η Ομίχλη Tου Ποσειδώνα: « Δεν βλέπω καθαρά»…



Ο πλανήτης Ποσειδώνας πάντα εκπέμπει μια νεφελώδη ενέργεια και γι’ αυτό  συνδέεται με την παραπλάνηση, τα ομιχλώδη μέρη, την φαντασία, την αμφιβολία, τα όνειρα, το ψέμα και το μυστικισμό.   Αυτές είναι μόνο μερικές από τις αγαπημένες  λέξεις- κλειδιά της αστρολογίας, οι οποίες μπορούν να περιγράψουν τον Ποσειδώνα. Οι πιο συνηθισμένες περιγραφές είναι η  εξαπάτηση και η ψευδαίσθηση.  Οι  ψευδαισθήσεις έχουν τη τάση να θολώνουν την πραγματικότητα και να τα βλέπουμε όλα από  μια άλλη οπτική γωνία.  Ο Ποσειδώνας ας μην ξεχνάμε αντιπροσωπεύει τα όνειρα, τα οράματα και τις φαντασίες.


Αναμφισβήτητα, οι ταινίες του κινηματογράφου ενσωματώνουν την λειτουργία του Ποσειδώνα στη ζωή μας. Μια κινηματογραφική ταινία δεν βασίζεται πάντα στην πραγματικότητα αλλά αν και το γνωρίζουμε αυτό, υπάρχει και μια άλλη μας πλευρά  που έχει την ανάγκη πολλές φορές να αποδράσει από την πραγματικότητα. Ο Ποσειδώνας υποδηλώνει την επιθυμία μας να χαθούμε σε ένα παραμύθι, σε έναν φανταστικό κόσμο, σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις.  Ο Κυρίαρχος των ονείρων επίσης αντιπροσωπεύει την φωτογραφία, την καλλιτεχνία, τον κινηματογράφο, την αίγλη και τη ψευδαίσθηση.  Επειδή ο Ποσειδώνας συνδέεται με την απόδραση, κάτι που μπορεί να μεταφραστεί ως μια μορφή άρνησης---   δεν θέλουμε να δούμε την πραγματικότητα.  Αγνοούμε τα προβλήματα λόγω αδυναμίας και ευαισθησίας,  προσποιούμαστε πως δεν υπάρχουν – ή απλά πλάθουμε όνειρα με την φαντασία μας, καταλήγουμε στα ναρκωτικά, στην υπερβολική κατανάλωση φαγητού, στο τζόγο, στο  αλκοόλ και σε κάθε είδος εθισμού που μας ανακουφίζουν στιγμιαία. Η τακτική του κουκουλώματος όμως έχει ως αποτέλεσμα να μεγεθύνει το πρόβλημα κάνοντας το δυσεπίλυτο. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ίσως τραγικές και μη αναστρέψιμες.   

 

Η θέση του Ποσειδώνα στο προσωπικό μας χάρτη δείχνει σε ποιόν τομέα της ζωής μας τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα. Μπορεί να βλέπουμε τις καταστάσεις με μια αισιοδοξία ή με ένα πεσιμισμό σε σχέση με την πραγματικότητα. Έτσι λειτουργεί η θολή ενέργεια του Ποσειδώνα στον χάρτη μας.  Η ομίχλη μπορεί να πυκνώνει τις σκέψεις μας, να έχουμε αυταπάτες  και οι προκλήσεις της ζωής να φαίνονται δύσκολες.  Όλοι οι άνθρωποι αντιδρούν με διαφορετικούς τρόπους.  Άλλοι παραμένουν χαμένοι μέσα στην ομίχλη, και άλλοι ανυψώνονται  γνωρίζοντας προς τα πού πρέπει να κατευθυνθούν.  Όπως και να έχουν τα πράγματα,  μπορεί να διαισθανόμαστε πως κάτι δεν πάει καλά και ότι οι αυταπάτες αυτές, πωλούνται ως αλήθειες. Ο Κυρίαρχος της θάλασσας  μας αναγκάζει να  αποκαλύψουμε  την εσωτερική αλήθεια  που πάντοτε κρύβαμε  μέσα μας, αλλά δεν την αρθρώναμε.


Ο Κυρίαρχος του έρωτα και των ονείρων συμβολίζει την αύξηση της αγάπης  και  είναι κάτι τέτοιες  στιγμές που αναγνωρίζουμε την ενότητα της αγάπης και της συμπόνιας.  Όμως, η θολή του πλευρά  πρέπει να διερευνηθεί εις βάθος.  Όταν βιώνουμε μια διέλευση του Ποσειδώνα έχουμε αυξημένες εμπειρίες- παρεξηγήσεις, αυταπάτες και ψευδαισθήσεις. Έχουμε την αίσθηση της απώλειας, απόγνωσης, απελπισίας, και σύγχυσης. Ο Ποσειδώνας αποδυναμώνει τα όρια μας και εύκολα μπορούμε να παραπλανηθούμε ή να παραπλανήσουμε.  Παρόλα αυτά,  όταν ο Ποσειδώνας είναι γύρω μας, έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε στα όνειρα.  Είναι αυτός που αναζητεί τη τελειότητα, αλλά δεν την βρίσκει και είναι αυτός επίσης που παραβλέπει τα ψεγάδια και μας επιτρέπει να ‘’ταξιδεύουμε’’ στην απατηλή λάμψη του ψεύδους.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Numerology