Monday, January 13, 2014

O Αστεροειδής Μέδουσα.


 
Ο αστεροειδής 149 Μέδουσα , που ανακαλύφθηκε το 1875 από ένα Γάλλο αστρολόγο, πήρε το όνομά της από τη μυθική Μέδουσα.  Η Μέδουσα στην ελληνική μυθολογία αναφέρεται ως μία από τις τρείς Γοργόνες.  Από τις τρείς αδερφές η Μέδουσα ήταν  η μόνη θνητή. Το άλλο της όνομα ήταν Γοργώ που σημαίνει άγρια ματιά.  Ήταν αρκετά όμορφη, με αυτοπεποίθηση  αλλά  και πολύ ματαιόδοξη. 

Η μία εκδοχή της μυθολογίας είναι ότι ήταν μια πανέμορφη ιέρεια της Αθηνάς, που ο Ποσειδώνας τη βίασε μεταμορφωμένος  σε άλογο στον ιερό χώρο της Αθηνάς , και  μια άλλη εκδοχή μαρτυράει πως η Μέδουσα ενέδωσε στο πειρασμό του Ποσειδώνα. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, διότι η Αθηνά εξοργισμένη με το γεγονός και ότι συνέβηκε στον ιερό της χώρο, μεταμόρφωσε τη Μέδουσα σε τέρας, που αντί μαλλιά είχε φίδια. Ήταν τόσο άσχημη, που όποιος τολμούσε να τη κοιτάξει στο πρόσωπο πέτρωνε.  Ήταν ο Περσέας τελικά που την αποκεφάλισε. Το «Γοργόνειο» το χρησιμοποίησε η Αθηνά στην ασπίδα της, διότι ακόμη και νεκρό, πέτρωνε όποιον το κοίταζε.
Ο Αστεροειδής Μέδουσα είναι το νούμερο 149, για όσους θέλουν να το ψάξουν  στο γενέθλιο χάρτη τους.  Το ζώδιο, ο οίκος και οι όψεις της δικιά σας Μέδουσας, καθορίζουν  σε ποιο τομέα της ζωής σας πληρώνετε τη λανθασμένη κρίση σας,  και που επαναλαμβάνεται το ίδιο λάθος, εάν δεν έχετε μάθει από τη πρώτη σας φορά.

Για ορισμένους από σας, η Μέδουσα μπορεί να δείξει σε ποιο κομμάτι του χάρτη σας, πληρώνετε  τις κακές επιλογές που δεν κάνατε απαραιτήτως,  ή που δεν φταίξατε εσείς εντελώς, όπως η Μέδουσα (στη πρώτη εκδοχή), τιμωρήθηκε από την Αθηνά για το βιασμό της από το Ποσειδώνα, ενώ δεν έφταιγε.  Πόσες είναι οι φορές που τιμωρούμε ένα θύμα, ή ένα έγκλημα?  

Η Μέδουσα συχνά συνδέεται με τη ματαιοδοξία, αλλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο στις μέρες μας.  Νομίζω πως σχετίζεται με την ανώτατη αυτοπεποίθηση  σε όποιον τομέα της ζωής σας ακουμπά, καθώς και  την υπέρ-αυτοπεποίθηση η οποία μπορεί να οδηγήσει στη πτώση σας. Η υπερβολική αυτοπεποίθηση είναι θετικό στοιχείο, αλλά δεν χρειάζεται και τόση αλαζονεία.
Αφού γνωρίζουμε πως η Μέδουσα μετατράπηκε σε τέρας, υποθέτουμε πως  αποσύρθηκε από τον κόσμο. Έτσι, αυτός ο αστεροειδής μπορεί να μας δείξει  σε ποιον οίκο  αποσυρόμαστε στις δύσκολες προσωπικές μας στιγμές. Εκεί θα αντιμετωπίσουμε και όλη την αλήθεια.

Μια εξέχουσα Μέδουσα, ειδικά δίπλα στον Ήλιο, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα σας , μπορεί να μαρτυράει πως από το πέρασμα  της ζωής σας  θα χρειαστεί να ψάξετε για την αλήθεια. Μπορεί να είναι η αλήθεια του κόσμου, αλλά το πιο πιθανόν να είναι η ειλικρίνεια με τον  εαυτό σας, ποιοι είστε, και στη ζωή σας τι εμπειρίες αντιμετωπίσατε. Εάν μπορείτε να  αντιμετωπίστε τους κρυφούς σας φόβους μέσω της εσωτερικής δύναμης, ταπεινοφροσύνης και ηθικής, τότε έχετε ξεπεράσει το «Σύνδρομο της Μέδουσας».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

No comments:

Post a Comment

Numerology