Friday, January 10, 2014

Σελήνη κενής πορείας


 

Ορισμός:

Ο όρος κενής πορείας αφορά τη κατάσταση της Σελήνης  πριν αλλάξει ζώδιο. Πραγματοποιεί (από διέλευση) την τελευταία κύρια όψη της με κάποιον πλανήτη, και η διάρκεια κρατάει, μέχρι  τη χρονική στιγμή που η Σελήνη εισέρχεται στο επόμενο ζώδιο, χωρίς να μεσολαβήσει κάποια άλλη όψη. Η ορολογία στα Αγγλικά ονομάζεται  Void of course (VOC).

Καμία όψη, κανένα γεγονός.
Πρόκειται για ένα παλιό αλλά χρυσό κανόνα « καμία όψη, κανένα γεγονός». Στη παραδοσιακή αστρολογία θεωρείται, ότι η Σελήνη θα μεταφέρει σημαντικά επερχόμενα γεγονότα. Αυτό μπορεί να συμβεί, μόνο όταν συμμετέχει με άλλους πλανήτες και  σημαντικές όψεις. Η φύση του άλλου πλανήτη σε συνδυασμό με την όψη, η θέση του ζωδίου, και ο οίκος μέσα στον οποίο βρίσκεται η Σελήνη και ο άλλος πλανήτης, θα καθορίσουν  τι είδους γεγονότα μπορεί να περιμένει κανείς. Όταν δεν υπάρχουν περαιτέρω όψεις να πραγματοποιηθούν στο τωρινό ζώδιο της Σελήνης, τότε, ιδιαίτερα γεγονότα δεν θα υπάρξουν.

Ψυχολογική επιρροή:
Οι περίοδοι κενής πορείας μιας σελήνης είναι ασταθής. Υπάρχει ένα συναίσθημα απομόνωσης, σκέψεις που είναι εκτός πραγματικότητας και απραξίας. Πέρα από την απραξία και το βύθισμα στο σύμπαν, είναι κατάλληλες στιγμές για συλλογισμό ή για  να καλλιεργήσει κανείς το πνευματικό του κόσμο.

 
Οφέλη αυτής της περιόδου:
Όλοι μπορεί να επωφεληθούν κατά τη περίοδο κενής πορείας. Είναι η καταλληλότερη στιγμή, για να κάνετε ένα μεγάλο διάλειμμα από τις καθημερινές δραστηριότητες, να χαλαρώσετε, να ακούσετε μουσική, να διαβάσετε λογοτεχνία, να ταχτοποιήσετε τις εκκρεμότητες του σπιτιού, ή να  κάνετε οτιδήποτε που δεν χρειάζεται πολλές σκέψεις.

Τι δεν πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της κενής πορείας μιας σελήνης:

Είναι μειονεκτική περίοδος για να κάνετε οτιδήποτε σοβαρό, εάν επιθυμείτε θετικά αποτελέσματα. Αυτό σημαίνει αποστολή  με e-mail  ή fax,  αίτηση για θέση εργασίας, συμμετοχή σε διαγωνισμό, γάμο, να βγείτε το πρώτο ραντεβού, να ξεκινήσετε ένα δικαστήριο, την έναρξη  μιας επιχείρησης, την αγορά ενός αυτοκινήτου, ή ακινήτου.

Ο  χρυσός κανόνας είναι: Εάν θέλετε να έχετε θετικά γεγονότα και επιτυχίες,  πρέπει  ν’ αποφεύγετε τη δράση κατά τη διάρκεια της κενής πορείας. Εκτός εάν θέλετε να μη συμβεί κάτι, τότε διαλέξτε αυτή τη περίοδο. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως θέλετε να αποφύγετε τη διένεξη με κάποιον, αλλά πρέπει να τον επισκεφτείτε, κάντε την επίσκεψη κατά τη διάρκεια της κενής πορείας.

Τεχνικές λεπτομέρειες:

Οι περίοδοι κενής πορείας συμβαίνουν κάθε δυο μέρες, και είναι και ο μέσος χρόνος της Σελήνης που διασχίζει ένα ζώδιο. Διαρκεί  συνήθως λίγες ώρες. Το εύρος είναι από λίγα λεπτά έως και (σπάνια) δυο ολόκληρες μέρες, όπου η Σελήνη δεν κάνει σημαντικές όψεις με άλλους πλανήτες από την τωρινή της θέση, δηλαδή το τωρινό της ζώδιο.
Η κενή πορεία της Σελήνης διακόπτεται, μόνο εφόσον η Σελήνη κάνει όψεις  με το Κλήρο της Τύχης (Pars Fortunae), ένα εικονικό σημείο που υπολογίζετε από την φόρμουλα ( Ωροσκόπο +Σελήνη+Ηλιο)  κατά τη διάρκεια της ημέρας (από την Ανατολή ως τη Δύση), και( Ωροσκόπο + Ηλιο+Σελήνη) κατά τη διάρκεια της νύχτας  (Ανατολή ως το Ηλιοβασίλεμα ). Αυτές οι εφήμερες όψεις, διαρκούν συνήθως μερικές δεκάδες λεπτά και είναι «σωτηρία» για έναν αστρολόγο, διότι επιτρέπουν την επιλογή μιας κατάλληλης στιγμής για τον  πελάτη ώστε να μπορεί να εκτελέσει μια επιθυμία του, όπου υπό άλλες συνθήκες, θα ήταν μια  αρνητική περίοδος. Φυσικά αυτό ισχύει μόνο για τις ευνοϊκές όψεις ( εξάγωνο, τρίγωνο ,και σύνοδο) που κάνει η Σελήνη με το Κλήρο της Τύχης.
Ο γνωστός και αναγνωρισμένος αστρολόγος του 17ου αιώνα Γουίλιαμ Λίλι, είχε πει  πως όταν η Σελήνη βρίσκεται σε κενή πορεία στο ζώδιο του Ταύρου, Τοξότη, Ιχθείς, ή  Καρκίνου, τότε ‘εκτελεί γεγονότα κατά κάποιο τρόπο’, δηλαδή, όταν η Σελήνη βρίσκεται σε ζώδιο όπου ένας ωφέλιμος πλανήτης (Δίας η Αφροδίτη) είναι σε έξαρση ή κυβερνά,  μπορεί να φέρει ευνοϊκά αποτελέσματα.

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:
Σελήνη κενής πορείας
Ιανουάριος 2014:

Τετάρτη 01 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Πέμπτη 02 Ιανουαρίου: από 13:12 έως 19:03
Παρασκευή 03 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Σάββατο 04 Ιανουαρίου: από 03:47 έως 18:58
Κυριακή 05 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π

Δευτέρα 06 Ιανουαρίου: από 11:44 έως 21:45
Τρίτη 07 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Τετάρτη 08 Ιανουαρίου: από 18:22 έως αύριο
Πέμπτη 09 Ιανουαρίου: από χθες έως 04:24
Παρασκευή 10 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Σάββατο 11 Ιανουαρίου: από 12:58 έως 14:26
Κυριακή 12 Ιανουαρίου: από 23:33 έως μεθαύριο

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου: Σ.Κ/Π από χθες
Τρίτη 14 Ιανουαρίου: από χθες έως 02:25
Τετάρτη 15 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Πέμπτη 16 Ιανουαρίου: από 06:52 έως 15:00
Παρασκευή 17 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Σάββατο 18 Ιανουαρίου: από 10:51 έως αύριο
Κυριακή 19 Ιανουαρίου: από χθες έως 03:23

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου: από 22:55 έως αύριο
Τρίτη 21 Ιανουαρίου: Σ.Κ/Π από χθες
Τετάρτη 22 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Πέμπτη 23 Ιανουαρίου: από 05:50 έως 23:43
Παρασκευή 24 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Σάββατο 25 Ιανουαρίου: από 15:55 έως αύριο
Κυριακή 26 Ιανουαρίου: από χθες έως 05:13

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου: δεν έχουμε Σ.Κ/Π
Τρίτη 28 Ιανουαρίου: από 00:02 έως 07:04
Τετάρτη 29 Ιανουαρίου: από 18:47 έως αύριο
Πέμπτη 30 Ιανουαρίου: από χθες έως 06:33
Παρασκευή 31 Ιανουαρίου: από 18:45 έως αύριο

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

No comments:

Post a Comment

Numerology