Wednesday, January 22, 2014

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑ..



Όλοι έχουμε διαβάσει την ελληνική μυθολογία που αναφέρεται στη Πανδώρα.  Ο Ήφαιστος με επιθυμία του Δία, έφτιαξε μια όμορφη γυναίκα από χώμα και νερό και της έδωσε ανθρώπινη φύση. Οι θεοί τη προίκισαν με άφθονα ταλέντα.  Η Αφροδίτη τη προίκισε με ομορφιά, οι Χάριτες  της χάρισαν γοητεία, και ο Ερμής της δώρισε τη πειθώ, τη πονηριά κι τη περιέργεια. Έτσι δημιουργήθηκε η Πανδώρα  και πήρε αυτό το όνομα γιατί οι θεοί της χάρισαν όλα τα δώρα.
 
Όταν ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά από τον ουρανό, ο Δίας πήρε εκδίκηση παρουσιάζοντας τη Πανδώρα στον αδερφό του, τον Επιμηθέα.  Ο Επιμηθέας την ερωτεύτηκε κα τη παντρεύτηκε. Ο Δίας ικανοποιημένος με όλο το σχέδιο, έστειλε ένα όμορφο κουτί ως γαμήλιο δώρο στη Πανδώρα. Το κουτί ήταν παγίδα, διότι είχε δοθεί εντολή ποτέ να μην ανοιχτεί. Η Πανδώρα μαζί της το κουβαλούσε, και μια μέρα δεν μπορούσε να αντισταθεί στη περιέργεια.  Άνοιξε το καπάκι για να ρίξει μια γρήγορη ματιά, αλλά πριν το συνειδητοποιήσει το δωμάτιο είχε γεμίσει με τρομερά πράγματα: την ασθένεια, την απόγνωση, τη κακία, τη πλεονεξία, τα γηρατειά, το θάνατο, το μίσος, τη βία, τη σκληρότητα και το πόλεμο. Έκλεισε το καπάκι με δύναμη, κρατώντας μόνο το πνεύμα της ελπίδας….

Ο αστεροειδής Πανδώρα είναι το νούμερο 55, εάν θέλετε να το ψάξετε στο χάρτη σας.  Στην αστρολογία μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Όταν αναφερόμαστε  στην ιστορία της Πανδώρας, θυμόμαστε πως δεν ακολούθησε την αυστηρή εντολή που της δόθηκε. Άνοιξε το κουτί και όλα τα αρνητικά στοιχεία της ανθρωπότητας πετάχτηκαν έξω. Στο γενέθλιο χάρτη μας το ζώδιο, ο οίκος και όψεις της Πανδώρας, μπορούν να μας επισημάνουν σε ποιο σημείο της ζωής μας, μπορεί να έχουμε την επιθυμία  να «ανοίξουμε το κουτί»,  και  να «το κλείσουμε» αμέσως.

Καταρχάς, η Πανδώρα αποδεικνύει ότι ήταν σκέτος μπελάς.  Κανείς δεν επιθυμεί να ασχοληθεί μαζί της.  Οι περισσότεροι άνθρωποι  προτιμούν να κυλάει η ζωή τους ανέμελα,  και να τη προσπερνούν χωρίς έννοιες και ευθύνες. Με τη Πανδώρα εδώ, δεν γίνεται. Πρέπει να βρείτε τον τρόπο να τις αντιμετωπίσετε. Ο αστεροειδής Πανδώρα  σας καλεί να αντιμετωπίσετε τους φόβους σας αλλά και  τη πραγματικότητα.
Μπορεί να υπάρχει μια αντιπαράθεση όσον αφορά τη Πανδώρα, και σε αυτό δεν οφείλεται η ίδια.. Εμείς φταίμε που δεν αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας και το φταίξιμο το ρίχνουμε σε άλλους . Επιπλέον όταν αυτοί οι άνθρωποι μας επισημάνουν το ελαττώματα  μας,  τότε αυτομάτως  γίνονται  οι χειρότεροι εχθροί  μας, επειδή  μας χαλάνε το « παράδεισο μας.»   Όμως αυτός ο «παράδεισος», δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια  ψευδαίσθηση.
Είναι σημαντικό να  υπάρχουν καλοπροαίρετοι άνθρωποι που θέλουν να μας επισημάνουν την αλήθεια , διότι χωρίς την αλήθεια δεν μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τα σημαντικά και θετικά στοιχεία στη ζωή μας. Ο σκοπός της Πανδώρας είναι η αφύπνιση,  και γι’ αυτό πρέπει να την υπολογίζουμε.
 


 
Από τη Πανδώρα έχουμε την ευκαιρία να καθοδηγηθούμε σωστά. Όταν όλα γύρω μας γκρεμίζονται, η ελπίδα υπάρχει που μας δίνει έμπνευση και κουράγιο.  Μια εξέχουσα Πανδώρα σε ένα χάρτη, δείχνει έναν άνθρωπο που παρόλο τα  προβλήματα του, δεν παραιτείτε από τη ζωή, διότι πιστεύει ότι υπάρχει ελπίδα και σωτηρία. 




 




No comments:

Post a Comment

Numerology