Tuesday, December 24, 2013

O 6ος ΟΙΚΟΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΓΕΝΕΘΛΙΟ ΧΑΡΤΗ. ΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙ’ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ.


 

 






 
   Απο τη Σύνη Δάρα.
Όταν κάνουμε ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη συνήθως κοιτάμε τον 7ο, τον 5ο,  τον 2ο  και τον 10ο  οίκο, διότι αυτά μας ενδιαφέρουν αρχικά. Τα οικονομικά μας, ο έρωτας, ο γάμος, οι σχέσεις, τα παιδιά και η καριέρα μας.  Κατά τη δική μου ταπεινή  γνώμη, ο 6ος οίκος είναι εξίσου σημαντικός. Είναι ένας οίκος που φιλτράρει τι έχουμε μάθει, τις γνώσεις που παρέχουμε, τον τρόπο που ζούμε και πως περνάμε στην καθημερινότητά μας. Θα μπορούσαμε  να τον συγκρίνουμε με ένα καλόγουστο μαγειρεμένο φαγητό, που χωρίς το αλάτι και τα διάφορα μπαχαρικά του, μένει άνοστο.

 Ο 6ος οίκος, ο οποίος ανοίκει στην Παρθένο και κυβερνήτης της είναι ο Ερμής, σχετίζεται με την υγεία, την γυμναστική,  τον εθελοντισμό, την  αποστολή, την  ομαδική εργασία, την υπηρεσία του δημοσίου (στρατό, ναυτικό,αστυνομία), τα κατοικίδια μας, τις ικανότητες μας, τα “hobbies” μας, την εσωτερική και πνευμτική μας ανάπτυξη, το ταξίδι της κριτικής που ασκούμε στον εαυτό μας για να θεραπεύσουμε τις ψυχικές μας αδυναμίες, τους εχθρούς μας, τις φοβίες μας για τον θάνατο, και τον τρόπο που  περνάμε την καθημερινότητα μας.

Οι αρχαίοι αστρολόγοι θεωρούσαν τον συγκεκριμένο οίκο επιβλαβές. Έλεγαν μάλιστα πως καλύτερα θα ήταν να μην υπήρχαν πλανήτες εκεί. Ο John Frawley, διάσημος παραδοσιακός αστρολόγος αναφέρεται στον 6ο οίκο ως οίκο της ασθένειας και όχι της υγείας. Σύμφωνα μ’αυτόν, ο 1ος οίκος είναι της υγείας και ο 6ος την υποτιμά. Εδώ κάνουμε την γυμναστική μας, την διαιτα μας και τα check-up μας. Άλλοι  παραδοσιακοί αστρολόγοι όπως ο Dane Rudyar είναι της άποψης πως ο 6ος οίκος  δείχνει  ουσιαστικά το πως μεγαλώνουμε και πως μεταμορφωνόμαστε. Σύμφωνα με την Dana Gerhard αναγνωρισμένη αστρολόγος, ο 6ος οίκος είναι ο οίκος των δοκιμασίων. Σ’αυτόν τον οίκο έχουμε την ευκαιρία και την δυνατότητα να τοποθετήσουμε τις τεχνικές και ικανότητες μας.

Από τους πλανήτες που βρίσκονται εκεί μέσα, έχετε μια κατεύθυνση, ποιά δουλειά  σας  ταιριάζει και τι πρέπει να προσέχετε σχετικά με την υγεία σας.  Εαν στον 6ο οίκο βρίσκεται ο Ήλιος, τότε σημαίνει πως έχετε μια σκληρή προσέγγιση σε θέματα δουλειάς και υγείας. Είστε αποφασισμένοι, πιστοί, έχετε την ανάγκη να αναγνωριστείτε στο χώρο εργασίας και εκτιμάτε την φυσική κατάσταση και  υγεία σας. Η θετική σας προοπτική προς την ζωή βοηθάει να ξεπεραστούν θέματα υγείας.

Με μια Σελήνη στον 6ο  οίκο, οι ανάγκες αυτού του οίκου βαδίζουν πολύ με το συναίσθημα σας,  δηλαδή  υπολογίζετε τους φίλους, συναργάτες στο χώρο εργασίας  και καθημερινότητα σας. Μεταβολές στην εργασία θα υπάρξουν ειδικά εαν η σελήνη σας βρίσκεται σε μεταβλητό ζώδιο. Μια τάση να κάνετε την μητέρα στους άλλους και να εξυπηρετείται τους ανθρώπους  την έχετε.  Μπορεί να είσαστε καλοί μάγειρες, και η δουλειά σας  να έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση του κοινού δηλαδή να εργάζεστε σε σούπερ μάρκετ η εστιατόρια ακόμα και σε δημόσιες υπηρεσίες.  Θέλουν προσοχή τα νεύρα και οι στενοχώριες που με τη σειρά τους  μπορεί να καταλήξουν σε ψυχοσωματικές αρρώστειες.

Με τον Ερμή  τοποθετημένο μέσα στον 6 οίκο, η επικοινωνία και οι  πνευματικές σκέψεις γίνονται το επίκεντρο για την εργασία σας και τον τρόπο που βγάζετε  τα χρήματα στην  καθημερινότητα μας.  Οι τομείς που μπορεί να σας  ενδιαφέρουν είναι η εκπαίδευση, η υγιεινή, η ιατρική, η λογοτεχνία, και η μηχανική. Τα προβλήματα υγείας με έναν Ερμή ειδικά με δυσαρμονικές όψεις εμφανίζονται στο νευρικό σύστημα από στρές, νεύρα, και περιττές στενοχώριες, οπότε, ένα γενικό τσεκ –απ, μια σωστή διατροφή και ένας θετικός τρόπος σκέψεις μπορεί να βελτιώσουν το νευρικό σας σύστημα.

Με την  Αφροδίτη  στον 6ο οίκο,  η καλλιτεχνική εργασία σας θα μπορούσε να σας εκφράσει όπως για παράδειγμα να γίνετε « make-up artist”,  αισθητικός  ή απλά να συνεργαστείτε με γυναίκες. Η θέση αυτή είναι καλή για μεσάζοντες, σύμβουλους κάθε είδους και εργαζόμενους στην υγεία. Είναι μια άνετη θέση σε γυναικείο χάρτη. Συνήθως είναι και ένδειξη  καλής υγείας.  Με δυσαρμονικές όψεις, θα πρέπει ν’αποφεύγετε την ζάχαρη και το άμυλο.

Με τον Άρη στον 6ος  οίκο, εκφράζεται η ζωτικότητα σας, οι γρήγοροι ρυθμοί και πόσο σκληρά δουλεύετε.  Η μεγάλη ζωτικότητα μπορεί να εκδηλωθεί ως αθλητική ικανότητα. Έαν έχετε τονΑρη σας εκεί, μια δουλειά στο γραφείο δεν σας ταιριάζει. Αυτό που θα σας ταίριαζε θα ήταν μια εργασία σχετικά με μηχανήματα η εργαλεία. Η σκληρή δουλειά και η πίεση σας αρμόζει, διότι είστε εργασιομανής. Υπό μεγάλη πίεση όμως, ο οργανισμός σας μπορεί να καταρρέυσει.  Με δυσαρμονικές όψεις του Άρη,  πρέπει να προσέξετε τις εντάσεις, εκρήξεις θυμού και τυχόν ατυχήματα και εγκαύματα στο χώρο εργασίας σας λόγω βιασύνης.

Εαν υπάρχει ο Δίας στον 6ο οίκο τότε η τύχη είναι με το μέρος σας εφόσον μιλάμε για δουλειά και υγεία. Ο Διας εδώ είναι ένδειξη μιας πρόσαχαρης, και αισιόδοξης προσωπικότητας. Η θέση του εδώ δείχνει ότι είστε πιστοί και συνεργάσιμοι στο χώρο εργασίας. Η εξυπηρέτηση του κοινού, η τροφή,  επάγγελμα διατροφολόγος θα σας ταίριαζε. Προβλήματα υγείας προυσιάζονται στο αίμα και στο συκώτι λόγω υπερβολής φαγητού και αλκοόλ εαν ο Δίας στο γενέθλιο χάρτη κάνει δυσμενή όψεις με τον Άρη, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα η Πλούτωνα η στην Παρθένο, Διδύμους , Αιγοκέρους.   Προσοχή επίσης στην αλαζονεία σας εαν ο Δίας κάνει σκληρές όψεις με τον γενέθλιο Ήλιο η Σελήνη σας.

 Ο Κρόνος τοποθετημένος στον 6 οίκο σας μαρτυράει πως είσαστε προσεκτικοί, συντηρητικοί (ακόμη και στην εμφάνιση σας), ακριβολόγοι, αποτελεσματικοί, εργασιομανείς και παίρνετε τη δουλειά σας πολύ σοβαρά. Όμως ο Κρόνος είναι ανασταλτικός στη θέση αυτή διότι  φέρνει εμπόδια, περιορισμούς και φόβους στον εργασιακό σας περιβάλλον και αν υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια δεν τολμάτε να εκφραστείτε με το φόβο ότι θα χάσετε τη δουλειά σας, και το αποτέλεσμα είναι να βλέπετε τη δουλειά σαν αγγαρεία. Θα είσαστε καλοί σε κυβερνητικές υπηρεσίες, στη συγγραφή ή ν’ασχοληθείτε  σε τομείς που σχετίζονται με τα μαθηματικά η τη φυσικοχημεία. Μερικές φορές ασκήτε πίεση στον εαυτό σας εις βάρος της υγείας σας, και με  αποτέλεσμα να σας βασανίζουν χρόνιες ασθένειες. Με δύσκολες όψεις, τείνετε προς την στενοχώρια και τον εκνευρισμό.

Με έναν Ποσειδώνα στον 6ο οίκο, συχνά έχετε την τάση για αδράνεια ή να χάνεστε άσκοπα στις καθημερινές συνήθειες, ή σας είναι δύσκολο να διαλέξετε ποια δουλειά σας ταιριάζει. Στον χώρο εργασίας θα πρέπει να προσέχετε να μην γίνεστε θύμα εκμετάλλευσης από τους συνεργάτες σας διότι δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα παίρνουν αυτοί το έπαινο για την δική σας σκληρή δουλειά. Συνήθως βρίσκεστε σε θέση βοηθού παίζοντας τον Σωτήρα ενώ άλλοι παίρνουν τα βραβεία για τη δουλειά σου στο παρασκήνιο. Καλές προοπτικές για θέση εργασίας  θα ήταν σε σχολεία, νοσοκομεία, ινστιτούτα, η σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Όσον αφορά την υγεία σας, είσαστε υπερβολικά ευαίσθητοι και συχνά επιρρεπείς στις αλλεργίες. Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με οποιαδήποτε φάρμακα  παίρνετε (πάντα κατόπιν τη  συμβουλή ενός γιατρού) και μακριά από ουσίες και αλκοόλ.

O Ουρανός μέσα στον 6ο οίκο είναι σαν ένα καυτό καρύκευμα. Απελευθερώνει και ξεριζώνει καταστάσεις που δεν του αρμόζει. Θα έλεγα πως είναι το αντίδοτο του Κρόνου διότι δεν σας περιορίζει στο να πείτε και να πράξετε αυτά που πραγματικά θέλετε. Σε θέματα δουλειάς λειτουργείτε με δικό σας ένστικτο, δεν είστε απ’ αυτούς που δέχεστε εύκολα εντολές, πολλές φορές είστε ανυπόμονοι, και σίγουρα έχετε ανάγκη για δουλειά που μπορεί να έχετε τη δυνατότητα να μετακινείστε. Είστε επίσης καλή στο σπορ και στο χορό. Επειδή είστε δραστήριοι όλο και κάτι ψάχνετε να κάνετε. Πρέπει να βρείτε έναν τρόπο με κάτι ν’ ασχολείστε αλλιώς μπορεί να περάσετε μερικές ψυχοσωματικές αρρώστιες. Με δύσκολες όψεις, το νευρικό σας σύστημα μπορεί να δουλεύει υπερωρία και να σας κάνει σφιγμένους.

Ο Πλούτωνας στον 6ο οίκο σας κάνει ατομιστές,  αλλά και με εμμονές στην δουλειά και στη ρουτίνα. Μια τάση ν’ ήσαστε  δυναμικοί, να κάνετε τον εξουσιαστή στο χώρο της δουλειά σας την έχετε. Δεν δέχεστε εύκολα την κριτική. Ο Πλούτωνας έχει την ικανότητα να μεταμορφώνει ριζικά καταστάσεις στη δουλειά, στην καθημερινότητα και στην ρουτίνα κάνοντας σας να εξέχετε στην οργάνωση και στη λεπτομέρεια μιας εργασίας. Ο Πλούτωνας επιθυμεί και ταυτόχρονα σιγουρεύει ότι μια δουλειά ολοκληρώνετε στην ώρα της και σωστά. Σ’ αυτό τον οίκο θα σας αντιπροσώπευε η ψυχολογία, θεραπευτής, ντετέκτιβ, η επάγγελμα διατροφολόγος. Εάν ο Πλούτωνας κάνει δύσκολες όψεις μπορεί να περιπλέξει τη ζωή σας  δημιουργώντας μπλοκάρισμα, δυσκοιλιότητα, ακμή (σε μικρή ηλικία) ή ανώμαλες νεοπλασίες.  Το σώμα σας χρειάζεται γυμναστική, και κατά διαστήματα αποτοξίνωση του οργανισμού  κάνοντας μια σωστή δίαιτα χωρίς υπερβολές και πάντα με την συμβουλή ενός διατροφολόγου.

Εάν ο 6ος δεν περιέχει πλανήτες, τότε κοιτάμε τον κυβερνήτη του 6ου , σε ποιόν οίκο βρίσκεται ο πλανήτης του, και τι όψεις κάνει μέσα στο χάρτη και με τους υπόλοιπους πλανήτες, για να μπορέσουμε ν’ αναλύσουμε το συγκεκριμένο οίκο.

 Σημειώσεις:

John Frawley: The Real Astrology Applied (Apprentice books), p.177

Danye Rudhyar: The Astrological Houses (CRCS Publications, 1972), p.90

Dana Gerhardt: The Sixth House (Articles)
 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology