Wednesday, December 25, 2013

Η Ανάδρομη Αφροδίτη στον Αιγόκερω 2013-2014: Αναθεώρηση, Επανεξέταση, Επαναπροσδιορισμός.


 



 
Η Αφροδίτη, ο πλανήτης  του έρωτα, της αγάπης, του πλούτου και της αφθονίας ,  εισέρχεται στο ζώδιο του Αιγόκερου  στις 6 Νοεμβρίου και γίνεται ανάδρομη από τις 21 Δεκεμβρίου στις 28 μοίρες έως  31 Ιανουαρίου του 2014 στις  13 μοίρες.   Εάν έχετε πλανήτες σ’ αυτές τι μοίρες  του Αιγόκερου ή σε άλλα Παρορμητικά Ζώδια (  Κριού, Καρκίνου, Ζυγού)  τότε θα αισθανθείτε πιο έντονα τις επιπτώσεις  αυτής της διέλευσης. Παρόλο που αυτή η διέλευση, θ’ απαιτήσει απ’ όλους μας την αναθεώρηση, την επανεξέταση, και τον επαναπροσδιορισμός (και σε τι δίνουμε αξία) καθώς και  αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε, για το τι είναι σημαντικό και αξιόλογο για μας, τα παρορμητικά ζώδια όμως, θα αισθανθούν πολύ περισσότερο τη  πίεση, να τα  κάνουν  όλα αυτά.

 Η  Ζυγός  ‘’ πλευρά’’ της Αφροδίτης κυβερνάει  τις σχέσεις, και την ομορφιά. Η ‘’πλευρά ‘’Ταύρος   κυβερνάει τις αξίες μας  (το πώς κρίνουμε και αξιολογούμε τον εαυτό μας , καθώς και εκείνα τα πράγματα που θεωρούμε πολύτιμα  και αξιόλογα τα οποία  είναι έξω από τον εαυτό μας)  άλλα είναι σημαντικά. Ο οίκος στον οποίο η Αφροδίτη θα κάνει τη διέλευση της στο γενέθλιο χάρτη  σας, είναι η περιοχή στη ζωή σας, όπου θα κληθείτε να επανεκτιμήσετε, να εξετάσετε, να αναθεωρήσετε  προσεκτικά.  Η διέλευση της Αφροδίτης στον Αιγόκερω, θα σας αναγκάσει να εξετάσετε τα θέματα αυστηρά και σοβαρά. Εξάλλου, ο Αιγόκερως σχετίζεται με την λογοδοσία και την ευθύνη ,οπότε,  όσο  περισσότερο δουλέψετε για να επισκευάσετε  και να αναθεωρήσετε αυτόν τον οίκο σε σχέση με τα παραπάνω θέματα, τόσο περισσότερο θα ανταμειφτείτε, διότι έτσι λειτουργεί το ζώδιο του Κρόνου.  Ο Αιγόκερος εκκρίνει την ενέργεια της δέσμευσης, σταθερότητας και ενέργειας. Οι ερωτήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια αυτής της διέλευσης είναι:  Οι σχέσεις  που έχετε, σας ολοκληρώνουν?  Είστε καλός σύντροφος? Ο σύντροφος σας είναι καλός?  Προσφέρετε ποιότητα μέσα μια σχέση? Ζείτε μια ποιοτική ζωή που αντανακλά τις αξίες σας? Ποιο είναι το πρότυπο ομορφιάς για σας?  Η θηλυκή  σας πλευρά τονίζετε? Σε ποιο τομέα έχετε δώσει όρκο και δέσμευση στη ζωή σας?  Σας έχει ανταποδοθεί?   Τι πραγματικά θεωρείτε  αξιόλογο στην καθημερινότητα σας, και πως έχει εκδηλωθεί στη ζωή σας? Σε ποιο τομέα της ζωή σας δίνετε πολύ ενέργεια και βάρος, αλλά δεν σας αποφέρει?

Ο Αιγόκερος σχετίζετε επίσης, με τη περικοπή ή τη διατήρηση δηλαδή των πρώτων αναγκών . Γι’ αυτό, και αυτή η διέλευση θα απαιτήσει να ορίσετε το τι είναι σημαντικό για σας. Θα αναγκαστείτε να ‘’κρατήσετε’’ μόνο τα απαραίτητα για την ευτυχία σας. Αν έχετε λίγα πράγματα να διαλέξετε, τι θα κρατούσατε και τι θα αφήνατε πίσω?  Και αυτά τα ‘’πράγματα ‘’δεν χρειάζεται απαραίτητα  να είναι υλικής φύσεως. Θα έχετε άφθονο χρόνο να παρατηρήσετε, να ξανασκεφτείτε, και ν’ ακούσετε τι σας λέει το ένστικτό σας, ώστε να κάνετε τα σωστά ξεκαθαρίσματα.

Η διέλευση της Αφροδίτης από τους οίκους.

1ος οίκος:  Ν’  επανεξετάσετε τον εαυτό σας ως άτομο. Πρόκειται για μια διέλευση που κραυγάζει  «Όλα αφορούν  εμένα»! Είστε το πρόσωπο που θέλετε να είστε πραγματικά?  Εάν όχι, τι χρειάζεται  να κάνετε ώστε να γίνει η αλλαγή? Ποιο κομμάτι του εαυτού σας πρέπει να φύγει και ποιο πρέπει  να καλλιεργηθεί περισσότερο? Ξοδεύετε  αρκετό χρόνο για να καλυτερέψετε τον εαυτό σας? Τι γίνετε με το θέμα της ανεξαρτησίας σας. Μήπως πρέπει να το δουλέψετε παραπάνω?

2ος οίκος : Πολύ ισχυρή διέλευση ( δεδομένο ότι είναι ο οίκος που κυβερνιέται από την  Αφροδίτη).  Θα χρειαστεί να επανεξετάσετε  τι είναι πολύτιμο για σας. Εδώ, θα εξετάσετε τα οικονομικά σας, την αξία σας.

3ος οίκος:   Σε αυτή τη διέλευση, θα χρειαστείτε να επανεξετάστε τον τρόπο που επικοινωνείτε και την αποτελεσματικότητα του. Εκτιμάτε την επικοινωνία και τη μάθηση?  Σε ποια φάση βρίσκονται οι κοινωνικές δεξιότητες σας?  Πως είναι οι σχέσεις με τ’ αδέλφια σας, τη γειτονιά και τη κοινωνία? Είναι σημαντικές για σας?

4ος οίκος:  Θα χρειαστείτε να επανεξετάσετε τις αξίες, και την  σημασία που έχει το σπίτι και η οικογένεια σας. Εάν είστε γυναίκα και μητέρα επίσης, ο 4ος οίκος είναι το παρελθόν, οι ρίζες , το πρόσωπο που έχετε διαμορφώσει έως τώρα,  τα θεμέλια σας. Ίσως, αυτά να τα έχετε παραβλέψει το τελευταίο καιρό. Ίσως, σκέπτεστε ένα νέο τόπο κατοικίας, μια μετακόμιση ακόμη και μια διακόσμηση.

5ος οίκος:  Εδώ θα χρειαστείτε να κάνετε αναθεώρηση στη δημιουργικότητα. Είσαστε αρκετά δημιουργικοί? Σας αρέσουν τα παιχνίδια και η διασκέδαση?   Τα ερωτικά σας είναι ικανοποιητικά? Οι σχέσεις σας με τα παιδιά σας πως είναι? Εάν δεν έχετε παιδιά, ίσως σκέπτεστε έντονα την σύλληψη ενός παιδιού.  Αυτά είναι θέματα που θα βγουν στην επιφάνεια και θα σας προβληματίσουν.

6ος οίκος:   Σοβαρά θέματα εξετάζονται ξανά σε αυτόν τον οίκο, διότι ο οίκος αυτός σχετίζεται με την υγεία και την εργασία σας. Η δουλειά σας πάει καλά? Είστε ευχαριστημένοι ή χρειαζόσαστε εκείνη την αλλαγή που δεν τολμήσατε να κάνετε?  Έχετε μήπως παραμελήσει την υγεία σας?  Καιρός να κάνετε τις απαραίτητες εξετάσεις.

7ος οίκος:  Αυτή η διέλευση θα είναι έντονα αισθητή, διότι η Αφροδίτη είναι ο φυσικός κυβερνήτης του εβδόμου. Έχετε θέματα με συνεταίρους, σκέπτεστε μήπως υπάρχει δυσλειτουργία σε κάποια σχέση σας? Αισθάνεστε μόνοι τον τελευταίο καιρό? Η κοινωνική σας ζωή μήπως βρίσκεται στο μηδέν?  Με αφορμή αυτή τη διέλευση, θα σας δοθεί η ευκαιρία να τα ξανασκεφτείτε όλα αυτά και να τα διορθώσετε.

8ος οίκος:  Η διέλευση σε αυτόν τον οίκο, εξετάζει την οικειότητα και το βάθος μιας υπάρχουσας σχέσης και ως αποτέλεσμα την αίσθηση της δύναμή σας. Σε αυτόν τον οίκο επίσης, θα ασχοληθείτε με τα οικονομικά σας. Μήπως χρωστάτε και τα έχετε κάνει λίγο χάλια τον τελευταίο καιρό? Ευκαιρία  να βρείτε λύσεις.

9ος οίκος:  Τα πιστεύω σας, η φιλοσοφία για τη ζωή, το νόημα της ζωής, είναι κάποια θέματα που θα σας απασχολήσουν έντονα. Ο ένατος οίκος έχει να κάνει επίσης με μακρινά ταξίδια, την ανώτερη εκπαίδευση, την δικαιοσύνη και τις υποθέσεις στο εξωτερικό. Ίσως κάτι είχατε κατά νου και τώρα θα αρπάξετε το χρόνο και τη δυνατότητα  που σας δίνει αυτή η διέλευση, να τα κοιτάξετε όλα.

10ος οίκος:  Η σταδιοδρομία και η καριέρα σας, αυτό είναι ένα θέμα που αφορά όλους σας. Παίρνεται αρκετή αναγνώριση για το χρόνο και κόπο σας, ανεβαίνετε τη σκάλα της ιεραρχίας?  Εάν λοιπόν υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια και αρνητική απάντηση, η διέλευση αυτή σας καλεί να ξανακοιτάξετε τα θέματα αυτά από την αρχή, ίσως με την πρώτη ευκαιρία να κάνετε και ριζικές αλλαγές.

11ος οίκος:  « Casa di Fortuna”, ο οίκος που μαρτυράει την τύχη, τις φιλοδοξίες , τις ελπίδες και τα όνειρα. Η διέλευση αυτή θα ξυπνήσει τα αιτήματα σας. Ο οίκος αυτός αντιπροσωπεύει επίσης τις  φιλίες, τις ομαδικές δραστηριότητες. Εάν δεν είστε καλυμμένοι σε ορισμένα απ’ αυτά, καιρός να τ’ αλλάξετε.

12ος οίκος:  Ο οίκος του κάρμα, της ειρήνης, της μοναξιάς. Ο συλλογισμός, είναι επίσης μια δραστηριότητα που συνδέεται μ’ αυτόν τον οίκο. Εάν έχετε την ανάγκη να καλλιεργήστε τον εσωτερικό  και πνευματικό σας κόσμο, με την διέλευση αυτή θα έχετε την ευκαιρία να το κάνετε.

Μερικές φορές ,στον οίκο του χάρτη σας  όπου κατοικεί ο Αιγόκερως, θα αισθανθείτε πως τα θέματα εκείνου του οίκου είτε είναι μπλοκαρισμένα , είτε με δυσκολία κερδίζονται.  Ας μην ξεχνάμε πως, όπου υπάρχει ο Κρόνος ή ο Αιγόκερος στον προσωπικό μας χάρτη , καλούμαστε να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι, ν’ αντιμετωπίσουμε τα θέματα που εμφανίζονται , και μόνο με σκληρή δουλειά και υπομονή, θα λύσουμε τα προβλήματα  και θα έχουμε την ανάλογη ανταμοιβή.
                    Aπό τη Σύνη Δάρα.

No comments:

Post a Comment

Numerology