Monday, June 16, 2014

Η Αθηνά Παλλάδα στον γενέθλιο χάρτη



 Το όνομα Pallas είναι το Ρωμαϊκό όνομα για την Ελληνική Θεά Αθηνά. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αθηνά ήταν η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Γεννημένη από το κεφάλι του Δία και περιβεβλημένη με μια Αιγίδα, εξολόθρευε τα πάντα και τους πάντες. Ήταν ισχυρογνώμων αλλά στη ζωή της ενεργούσε βασιζόμενη στην σοφία και την γνώση της. Προτιμούσε να χειρίζεται τα θέματα με την διπλωματία παρά να έρχεται σε σύγκρουση, όμως δεν έπαυε να είναι πάντα προετοιμασμένη σε περίπτωση διαμάχης. Συμπαραστάθηκε σε πολλούς ήρωες της αρχαιότητας. Η Αθηνά δεν έκανε ποτέ της ερωτικό δεσμό και συμβόλιζε την αιώνια παρθενία. Από μια μονομαχία με τον Ποσειδώνα, κατάφερε και διεκδίκησε την πόλη της, την οποία έφερε και το όνομα της.


Η Παλλάς ενσωματώνει την καλλιτεχνική έκφραση της  νοημοσύνης και την σοφία της ψυχής, η οποία υποστηρίζεται από την ενσωμάτωση μιας προηγούμενης εμπειρίας – όταν κάποιος έχει βρεθεί και από τις δυο πλευρές του φράχτη κατά τη διάρκεια της ενσαρκωμένης του ζωής. Αυτή η βιωματική σοφία, παρέχει ένα θεμέλιο για να έχουμε την ικανότητα να εκφραστούμε, χωρίς να κρίνουμε μια θαρραλέα απόφαση που επιβάλλεται να πάρουμε. Η ώριμη Παλλάς εκφράζει μια ‘’φανταστική’’ νοημοσύνη μέσα από  κανόνες που αφορούν  την ενσωμάτωση του θηλυκού και αρσενικού, μέσα από την ενοποίηση δίχως να κρίνει ο ένας τον άλλον.  Η Παλλάς, εφαρμόζει και υπερασπίζει την σοφία και την διαφάνεια. Η έκφραση της διάνοιας μέσα από την  δεξιοτεχνία— την ευρηματικότητα. Η υπεύθυνη Παλλάς δέχεται την προσωπική ευθύνη για τις εμπειρίες που η ίδια έχει δημιουργήσει πχ. να βρεθεί λύση ώστε να μην είναι κανείς  θύμα της συνείδησής του.  Η Παλλάς έχει την ικανότητα να συνδέει, να ενοποιεί, να κάνει επαφές και έχει εξαιρετική αντίληψη όσον αφορά τα θέματα οργάνωσης και  δημόσιων σχέσεων. Η Παλλάς επηρεάζει σημαντικά τη συναισθηματική και σωματική ισορροπία.


Tα πιθανά ζητήματα της Παλλάς είναι: Η ‘’μοχθηρή απόσυρση από κάποια κατάσταση’’ και ‘’παίρνοντας θέση σε μια αντιπαράθεση’’, τα οποία αυτά μπορεί να φανερώσουν μια αυτοκαταστροφή, λόγω των αποφάσεων που συνδέονται με την κατάχρηση της εξουσίας. Επιπλέον συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθούν, είναι χαρακτηριστικά που αφορούν την δικαιοσύνη και την αυτό-αρέσκεια, την κρίση και ακύρωση απόψεων, την αλαζονεία, τον φόβο της επιτυχίας, τη δειλία, την αδυναμία διάκρισης, την απόρριψη τιμής, την άρνηση της σεξουαλικότητας και ότι συνεπάγεται με την εμπειρία. Η μη-ολοκληρωμένη Παλλάς, φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα όπως την δυσλεξία, τον ίλιγγο και την αχρωματοψία, αλλά μπορεί επίσης να φανερώσει θέματα βιασμού, αιμομιξίας ή σωματικής κακοποίησης που δημιουργήθηκαν από σεξουαλικές ανισορροπίες και οι οποίες κρατήθηκαν σε συνειδητό επίπεδο. Η Παλλάς κυβερνά το συκώτι και το σπλήνα (βιολετί/ κόκκινο) που φαίνονται αντίστοιχα στο κέντρο της ισορροπίας του εγκεφάλου. Το χρώμα τουρκουάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θέματα εξισορροπητικής διόρθωσης που αφορούν την σεξουαλική πολικότητα.


Η Παλλάς στο γενέθλιο χάρτη,  ζητά να μην παίρνουμε θέσεις όταν υπάρχει μια αντιπαράθεση ανάμεσα σε δυο ανθρώπους,  να μην είμαστε απόλυτη και να μην κρίνουμε βιαστικά, να μην πέφτουμε σε παγίδες, να εκτιμάμε τις εμπειρίες της ζωής που εμείς οι ίδιοι έχουμε δημιουργήσει. Η Παλλάς απαιτεί να διεκδικούμε την προσωπική μας δύναμη μέσα από τις εμπειρίες του παρελθόντος, όποιες και να είναι αυτές.  Η Παλλάς θέλει να ‘’αρπάξουμε’’ την σοφία μέσα από τις εμπειρίες μας και να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη σοφία ως θεμέλιο δύναμης. Η θεά της σοφίας επιθυμεί την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την νοημοσύνη, ώστε να μπορούμε  να βρούμε άμεσες λύσεις.  Η Παλλάς εξέχει σε χάρτες πολιτικών και καλλιτεχνών.

Ο αστεροειδής Παλλάς ανακαλύφθηκε στις 28 Μαρτίου του 1802 από τον Χάινριχ Βίλχελμ Όλμπερς.  Αποτελεί το κυριότερο μέλος της ομώνυμης οικογένειας αστεροειδών  («Οικογένεια της Παλλάδος»).    

 

 


 


 

 
 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology