Tuesday, June 24, 2014

Η Πανσέληνος στον 8ο οίκο και οι εμπειρίες του Πλούτωνα


 
Όταν  μια Πανσέληνος πραγματοποιείται στον 8ο οίκο, συχνά σηματοδοτεί μια έντονη συναισθηματική περίοδος για μας και αυτό δεν σημαίνει πάντα ότι θα βιώσουμε μια ξένοιαστη και χαρούμενη εμπειρία.  Κατά την διάρκεια αυτήν, ο εσωτερικός μας κόσμος μπορεί να κλονιστεί και ίσως να βγουν στην επιφάνεια, θέματα ξαφνικά τα οποία θα είναι σοβαρά αλλά και συγκλονιστικά.

 
Στην αστρολογία, ο 8ος οίκος κυβερνά θέματα που αφορούν την αναγέννηση, την ζωή , το θάνατο, την απώλεια, το σεξ, την οικειότητα, την σύλληψη και το άγνωστο. Αρκετές φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με άβολες καταστάσεις που αφορούν τις σχέσεις μας, εμάς τους ίδιους και τη ζωή γενικά.

 

Τα βάρη μιας οικογένειας, ο συνεταιρισμός, οι ψυχικοί και σεξουαλικοί δεσμοί  μας είναι επίσης θέματα που αγγίζουν τον 8ο οίκο και είναι αυτά που μας αφυπνίζουν και μας βάζουν στην διαδικασία να συνειδητοποιήσουμε σε ποιους τομείς  θα χρειαστεί να αφοσιωθούμε και που θα υπάρχουν απώλειες στη ζωή μας. Εδώ υπογραμμίζονται καταστάσεις που  μπορούν να  μετατρέψουν τον εσωτερικό μας κόσμο και να μας αναγκάσουν να ξανακτιστούμε τη ζωή μας από την αρχή, με έναν πιο  θετικό τρόπο.

 

Ο 8Ος οίκος και ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύουν μια περίοδος όπου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τους προσωπικούς μας δαίμονες και να εξερευνήσουμε συναισθήματα που είναι βαθιά κρυμμένα στο υποσυνείδητο. Κάποια από αυτά τα ζητήματα μπορεί να  αγγίζουν την παιδική μας ηλικία. Πρέπει να μάθουμε να αφήνουμε πράγματα πίσω μας,  όσο και δυσάρεστα να είναι.  Σύμφωνα με τη γνώμη της αναγνωρισμένης αστρολόγος Κάρολ Ράσμαν, η Πανσέληνος στον 8ο οίκο και/ή με όψεις στον Πλούτωνα σημαίνει:

 
Μια Πανσέληνος στον 8ο οίκο σχετίζεται με τους οικονομικούς πόρους, τις επενδύσεις, τις κληρονομιές, το σεξ, τον θάνατο και φυσικά την γέννα. Κατά τη διάρκεια αυτής της Σεληνιακής φάσης στον 8ο  οίκο, μπορεί να υπάρχει θάνατος στο οικογενειακό περιβάλλον. Μπορεί να είναι η καταλληλότερη περίοδος να προχωρήσουμε την σχέση μας σε ένα πιο προσωπικό επίπεδο.  

 

Μια  Πανσέληνος ή Σεληνιακή έκλειψη πάνω στον  Πλούτωνα μπορεί να σηματοδοτεί απώλεια της εξουσίας. Έχω δει την καταστροφή ενός ανθρώπου με μια Σεληνιακή έκλειψη πάνω στον Πλούτωνα του. Έχασε την δύναμή του... Πολλές φορές, ορισμένοι άνθρωποι παθαίνουν νευρικό κλονισμό.

Επειδή ο Πλούτωνας κυβερνά τα σκοτεινά και υπόγεια ρεύματα, μπορεί στην επιφάνεια να εμφανιστούν  θέματα σεξουαλικής και παιδικής κακοποίησης. Με μια σκληρή όψη  του Πλούτωνα,  μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο, κρυμμένα μυστικά και τραυματικές εμπειρίες από το παρελθόν.

 

Ο Πλούτωνας στον 8ο οίκο περιγράφει τα σκοτεινά μονοπάτια της ζωής μας, όπου αναγκαζόμαστε να αποκαλεστούμε τις γνώσεις  μας για να επιβιώσουμε. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι το γεγονός ότι  δίνεται μεγάλη έμφαση στα γεγονότα που μετατρέπουν την ζωή μας,  παρά στο επώδυνο ταξίδι που καλούμαστε να κάνουμε. Οι εμπειρίες του 8ου οίκου ή ενός Πλούτωνα που καλούμαστε να βιώσουμε,  θα είναι αναμνήσεις μιας αξέχαστης νύχτας.
 
Ορισμένοι άνθρωποι συχνά σκέφτονται ότι αυτό που δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά το σίγουρο είναι ότι μια ‘’σκοτεινή’’ νύχτα  θα μας αλλάξει. Θα μας εμβαθύνει τις γνώσεις μας ως προς την σύνδεση με την ίδια την ζωή. Οι εμπειρίες του Πλούτωνα μας αφαιρούν ένα κομμάτι της ψυχής μας ως αντάλλαγμα το ξεκίνημα μιας νέας αρχής. Είναι δύσκολο να προβλέψουμε τι μπορεί να συμβεί σε ένα άτομο όταν περνάει μια τέτοια κατάσταση και αν θα καταφέρει να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Θα μπορέσει να ξαναχτίσει ένα καινούργιο μονοπάτι στη ζωή του ή  θα παραμείνει θαμμένος και σε καταστολή, με το φόβο και την απορία εάν πρέπει να εμπιστευτεί και πάλι τη ζωή?  Η Πανσέληνος στον 8ο οίκο θα πυροδοτήσει τέτοια ζητήματα, ταράζοντας τα συναισθήματα μας αλλά παράλληλα ανοίγοντας τους ορίζοντες προς μια βαθύτερη, εσωτερική άνθηση  του εαυτού μας.

  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


   

No comments:

Post a Comment

Numerology