Tuesday, July 8, 2014

Όταν ο Κρόνος βρίσκεται στον 5ο οίκο του γενέθλιου χάρτη

 

Το άτομο με τον Κρόνο του στον 5ο οίκο, συχνά νοιώθει ότι η όρεξη του για δημιουργία και  έκφραση είναι περιορισμένη. Αυτή η καταπίεση και αμηχανία μερικές φορές μπορεί  να του προκαλέσει ψυχολογικές εσωτερικές συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να δημιουργήσει κάτι ουσιαστικό. Ο Κρόνος στον 5ο οίκο, μπορεί να επηρεάσει και να μπλοκάρει την προσωπική του έκφραση. Και με αυτό εννοούμε τον τρόπο με τον οποίο  εκδηλώνεται στον έρωτα, στην καλλιτεχνική του έκφραση, στις δραστηριότητες, στα χόμπι και στα παιδιά. Το άτομο μπορεί να αισθάνεται  πως δεν έχει εισπράξει αγάπη  και αυτή η αίσθηση ανεπάρκειας μπορεί να του δημιουργήσει φραγμούς και περιορισμούς όταν πρόκειται να αναδείξει τα ταλέντα του. Συνέχεια αισθάνεται πως πρέπει να αποδείξει κάτι. 

 

Ο Κρόνος εδώ, πολλές φορές αντιπροσωπεύει έναν αυστηρό και κριτικό γονέα ο οποίος με τον τρόπο του εμποδίζει την εξέλιξη του ιδίου. Το άτομο εδώ μπορεί να έχει ανησυχίες για την υποδοχή και την κριτική που θα εισπράξει τι στιγμή που ο ίδιος θα θελήσει να  εξωτερικεύσει τον εσωτερικό του ‘’παιδικό κόσμο’’. Όμως, την πιο σκληρή κριτική την κάνει ο ίδιος με τον εαυτό του. Συχνά αισθάνεται ότι έχει εισπράξει τον ελάχιστο έπαινο και  αναγνώριση για τις προσπάθειες του. Όλες αυτές οι ανασφάλειες πηγάζουν από την παιδική του ηλικία.

 

Ο Κρόνος στον 5ο οίκο μπορεί να αποδεικνύει την απροθυμία για παιδιά ή αδυναμία  τεκνοποίησης. Ο κυβερνήτης του Αιγόκερου σε αυτόν τον οίκο,  μπορεί επίσης να είναι ένδειξη πως τα παιδιά  θα φέρουν ψυχικό βάρος και ευθύνες.  Το άτομο εδώ μπορεί να είναι υπερβολικά αυστηρός με το παιδί του, ή μπορεί να βιώσει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

 

Με τον Κρόνο  στον 5ο οίκο, το άτομο μπορεί επίσης να αισθάνεται ότι περιορίζεται σε θέματα που αφορούν την αγάπη και τις σχέσεις. Ίσως ν’ αρνείται να εισπράξει την αγάπη ή να επιδιώκει να την στερηθεί, παρόλο που κατά βάθος την ποθεί. Υπάρχει επίσης η εκδοχή να κρατάει ο ίδιος σε απόσταση  θέματα που αφορούν τις σχέσεις, διότι φοβάται κατά βάθος  την απόρριψη. Μπορεί να έχει εισπράξει πίκρα και απογοήτευση από τις ερωτικές του σχέσεις.  Ο Κρόνος στον 5ο οίκο είναι ένδειξη ότι το άτομο μπορεί να συνάψει σχέση με έναν μεγαλύτερο του ή με άτομο που έχει ισχυρή θέση.

 

Η όλη αντίληψη του Κρόνου στον 5ο οίκο είναι, ότι το άτομο πρέπει να μάθει να προσεγγίζει με πειθαρχημένο τρόπο τα ταλέντα του, το δημιουργικό του πνεύμα και να βρίσκει πάντα τον τρόπο να τα εξωτερικεύει χωρίς ενδοιασμούς και περιορισμούς. Θα πρέπει να απελευθερωθεί από τα κόμπλεξ και τους φόβους και όποια κριτική θα προκύψει από τους άλλους, διότι μόνο τότε θα καταφέρει να αναδείξει τη μοναδικότητα του, τα ταλέντα του και να δημιουργήσει ουσιαστικές και σταθερές σχέσεις.


 

 

 


 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology