Sunday, July 27, 2014

Ο 4ος /12ος οίκος



Ο 4ος  οίκος συνδέεται με τους οικογενειακούς μας δεσμούς και με την κατοικία μας.

 

Ο 12ος οίκος συνδέεται με την προγονική μας περιουσία.



 

 

       Ο 4ος οίκος  αναφέρεται  στην οικογένεια  μέσα στην οποία μεγαλώσαμε, αλλά και στην καταγωγή μας.  Ο 12ος οίκος  αναφέρεται στο ιστορικό μας, στους προγόνους μας.  Κοιτάζοντας αυτές τις φωτογραφίες , μπορεί να αναρωτηθούμε  για το παρελθόν μας, και κατά πόσο μας επηρεάζει σήμερα.  Ίσως στο μακρινό παρελθόν, να υπάρχουν πραγματικά ‘’πικάντικες’’  ιστορίες που θα θέλαμε να αποκαλύψουμε και να τις διηγηθούμε.  Μπορεί να υπάρχουν στοιχειωμένες αναμνήσεις  και καλά κρυμμένα μυστικά , τα οποία  όμως εξακολουθούν να δημιουργούν ψυχολογικές εκρήξεις στη σημερινή μας ζωή. Ο κόσμος λέει πως η Ιστορία μας  διδάσκει και ίσως να έχουν μείνει κάποια άλυτα, περίπλοκα θέματα του παρελθόντος από τους παππούδες μας και τους γονείς τους, που ίσως σήμερα  συνδέονται με τις δικές μας καθημερινές ψυχολογικές συγκρούσεις και τον τρόπο με τον οποίο ακολουθούμε και αντιμετωπίζουμε τα δικά μας προβλήματα.

 

Το προϊστορικό μας  θα μπορούσε  να συμπεριλαμβάνει θέματα  που έχουν να κάνουν με την βία, την κατάχρηση, την αυτοκτονία, την δολοφονία, τις θρησκευτικές συγκρούσεις, τα οικονομικά προβλήματα και πολλά άλλα… Πολλά από τα κληροδοτήματα  έχουν  παραδοθεί  στους δικούς μας παππούδες και έτσι δυστυχώς δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο στους δικούς μας γονείς  επειδή μπήκαν σε κάποια  ‘’καλούπια’’  και αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν κάποιους ‘’κανόνες’’.

 

Τα προβλήματα που αναγκαζόμαστε να επιλύσουμε στην τωρινή μας ζωή μπορεί να είναι μια επανάληψη της ζωής που ακολούθησαν οι παππούδες μας.  Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε πως εξελίχθηκε η οικογένεια μας με τον χρόνο. Κάποια ξεχασμένα συγγενικά πρόσωπα τα οποία  συμπαθούμε, ίσως να βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με εμάς  και να θέλουν να μοιραστούν το βάρος τους.

 

Ορισμένοι από εσάς μπορεί να έχετε ψάξει το γενεαλογικό σας δέντρο και να έχετε ανακαλύψει  την καταγωγή σας  (12ος οίκος) και  τα αποτελέσματα της τωρινής σας οικογενειακής  κατάστασης (4ος οίκος), που ίσως βοηθούν να καταλάβετε για ποιο λόγο σας προκύπτουν κάποια ανεξήγητα θέματα, και πώς να τα επιλύσετε. 

 


 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology