Tuesday, July 15, 2014

Η Αφροδίτη σε γωνιακούς οίκους



Τα άτομα που έχουν  την Αφροδίτη τους σε γωνιακό οίκο στο γενέθλιο τους χάρτη, φημίζονται συνήθως για την  γοητευτική, μαγνητική και ελκυστική τους παρουσίαση. Όταν η Αφροδίτη κάνει σύνοδο με τον Ωροσκόπο, το Ναδίρ, το Κατεχόμενο ή το Μεσουράνημα, σημαίνει  ότι ο πλανήτης αυτός έχει μια ισχυρή παρόρμηση και ανάγκη να εκφραστεί.  Οι γωνιακοί πλανήτες που αναφέρονται, είναι οι τέσσερεις γωνίες στο χάρτη. Οι πλανήτες που κάνουν σύνοδο με τους γωνιακούς οίκους, ασκούν μεγάλη επιρροή στο σύνολο του ωροσκοπίου.  Στη Μυθολογία, η Αφροδίτη  αντιπροσωπεύει τη θεά του έρωτα. Δεν αντιπροσωπεύει τη μητρική πλευρά της θηλυκότητας  η οποία ξέρει να φροντίζει και πρέπει να ανήκει  σε άλλους. Η Αφροδίτη απλά επιδιώκει την ευχαρίστηση, την αυτό-ικανοποίηση και την αυτό-αξία της.  Η Αφροδίτη δεν μοιράζει τον εαυτό της με άλλους και γίνεται μόνο σύντροφος με τον Θεό που επιλέγει η ίδια. Η Αφροδίτη έχει την δύναμη να κάνει οποιονδήποτε Θεό ή θνητό να την ερωτευτεί.

 

Ο Πλανήτης του έρωτα μπορεί να καταναλώσει όλη του την ενέργεια με σκοπό να γοητεύσει και να αποπλανήσει τον εραστή του με τη δύναμη της έλξη του.  Η Αφροδίτη  στο χάρτη ενός άνδρα, δείχνει την δική του προσωπικότητα και περιγράφει τον συγκεκριμένο τύπο γυναίκας που του αρέσει. Ψυχολογικά, η Αφροδίτη  αντιπροσωπεύει την ανάγκη για συναισθηματική και υλική ασφάλεια.  Θέλει σίγουρα να αισθάνεται ότι είναι επιθυμητή και δημοφιλής. Ένα από τα ακραία της χαρακτηριστικά είναι η ματαιοδοξία της και αυτό, την κάνει εξαιρετικά ανταγωνιστική με τις άλλες γυναίκες. Μπορεί να εμφανίσει στοιχεία ζήλειας και αδιαφορίας στο χαρακτήρα της. Η Θεά  Ψυχή,  καταδικάστηκε σε θάνατο από την Αφροδίτη, όταν  οι θνητοί ξεκίνησαν να μιλάνε για την ομορφιά της.

 

Η Θεά της ομορφιάς, κυβερνά δύο ζώδια:  Τον Ταύρο και  τον Ζυγό.  Αντιπροσωπεύει το κοινωνικό κομμάτι της φύσης της αλλά και τον αισθησιασμό. Ο Ζυγός ασχολείται με την αρμονία και την χάρη, ενώ ο Ταύρος περιγράφει την αυτό-αξία, την ομορφιά και τις αισθήσεις. Η ανάγκη για αγάπη και σχέση προσωποποιείται από την Αφροδίτη και οι επιλογές που κάνουμε, συχνά αντιπροσωπεύουν τι αξίες έχουμε.  Η έκφραση της Αφροδίτης  φαίνεται από τον τρόπο που ντυνόμαστε,  το προσωπικό μας γούστο και το πώς ανταποκρινόμαστε στο θέμα της ομορφιάς.

 

Η Αντζελίνα Τζολί  ενσαρκώνει την Αφροδίτη. Έχει την Αφροδίτη της στον 12ο οίκο σε σύνοδο με τον ωροσκόπο της. Η Αντζελίνα είναι ελκυστική, τραβάει τα βλέμματα όλων και ίσως δεν έχει αντιληφτεί την ομορφιά  και την κρυμμένη γοητεία της  με την Αφροδίτη στον 12ο οίκο της. Η ηθοποιός επιδιώκει την ασφάλεια ( Καρκίνο) στις σχέσεις της (Αφροδίτη)  και χρειάζεται συναισθηματικά να ανήκει κάπου. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι  είναι ευγενική, ρομαντική  αλλά  κτητική και ζηλιάρα με τους άντρες της. Είναι ευάλωτη στην απόρριψη και δίνει μεγάλη έμφαση στην ανάπτυξη και διάρκεια μιας σχέσης.  Με την Αφροδίτη της τοποθετημένη στον 12ο οίκο, υπάρχει η επιθυμία να φροντίζει (Καρκίνο) τους ανθρώπους  που νοιώθουν την απόρριψη και την απομόνωση από την κοινωνία. Συχνά υπάρχει σύγχυση και αβεβαιότητα (12ος οίκος) ως προς την έκφραση της αγάπης και της αξίας. Η Τζολί μπορεί να έχει δικές της ανασφάλειες σε θέματα που αφορούν την δύναμη, την ελκυστικότητα και την ομορφιά της.

 

Η Αφροδίτη στο χάρτη της σχηματίζει τετράγωνο με τον Ουρανό της, που σημαίνει πως νοιώθει την ανάγκη για ελευθερία και για ενθουσιασμό μέσα στις σχέσεις της. Εάν τα πράγματα γίνουν βαρετά, μπορεί να γίνει επαναστατική.  Η όψη Αφροδίτη –Ουρανού σηματοδοτεί ξαφνικές αλλαγές και διαταραχές στην ερωτική της ζωή. Η Αφροδίτη στον Καρκίνο χρειάζεται να αισθάνεται  ότι κάπου ανήκει ( σεληνιακή έκφραση).  Ενώ ο Ουρανός επιδιώκει απρόσμενα και ασυνήθιστα μοτίβα. Η σκοτεινή πλευρά που παρατηρούμε στην Αντζελίνα, υποδεικνύεται από την σελήνη στον Κριό που κάνει αντίθεση με τον Πλούτωνα.

 

 


 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology