Friday, July 11, 2014

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΡΚΑΒ--- ΚΩΔΩΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ...



«Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Βικιπαίδεια, ο Μαρκάβ είναι η ιδιαίτερη ονομασία του αστέρα α (άλφα) στον αστερισμό Πήγασο.  Το όνομα του προέρχεται από την Αραβική φράση ( Al Markab Al Faras), δηλαδή  «το Σαμάρι του Αλόγου» , που αναφέρεται  στο φτερωτό άλογο της μυθολογίας, τον Πήγασο.  Οι  Άραβες  όμως τον αποκαλούσαν  ‘’ώμο του αλόγου’’,  ενώ  ο Bayer, Γερμανός αστρονόμος τον ονομάζει ‘’ χέρι του αλόγου’’.  Ανάμεσα στους παλαιούς αστρολόγους ήταν κοινή η γνώμη, ότι ο Μαρκάβ προμήνυε κίνδυνο για τη ζωή από κοψίματα, ή  μαχαιριές ή φωτιά. Ο Μαρκάβ  επίσης λέγεται  πως ήταν χρήσιμος στην αστρονομική ναυτιλία.» 1

 

Σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, ο Μαρκάβ έχει τη φύση του Άρη και του Ερμή. Κατά την γνώμη του αστρολόγου Σιμονίτη ο αστέρας έχει στοιχεία του Άρη και της Αφροδίτης. Κατά την άποψη του Αλβίδα, έχει στοιχεία του Δία  και αν ο Μαρκάβ σχηματίζει τετράγωνο με τον Ερμή  και τον Κρόνο από τους Ιχθείς ή τους Διδύμους , τότε σηματοδοτείται δόξα, χρήμα, τιμή, κίνδυνος από πυρετό, κοψίματα, χειρουργικές επεμβάσεις, φωτιά ή βίαιος θάνατος.

 
Σύμφωνα με την Έλσμπερθ  Έμπερτιν,  ο Μαρκάβ έχει την φύση του Άρη και του Ερμή.  Κατά την παράδοση, εάν ο Μαρκάβ κάνει σύνοδο με τον Άρη, Ουρανό ή Κρόνο, θα προκαλέσει κινδύνους από φωτιά, όπλα ή εκρήξεις. Σε συνδυασμό με άλλους αστέρες, ο Μαρκάβ επηρεάζει την πνευματική και νοηματική φύση του ανθρώπου.  Δηλαδή αφυπνίζει την νοημοσύνη του ατόμου.

 
 
 

 Με έναν κακεργέτη πλανήτη και σε συνδυασμό με την Σελήνη  καθώς και  τους Αλνιλάμ, Αλνιτάκ και Μιντάκα  (Ζώνη του Ωρίωνα 22-24 Διδύμων), το άτομο μπορεί να χάσει τη ζωή του από πνιγμό.

 

Μαρκάβ σε συνδυασμό με τον Ωροσκόπο μπορεί να φέρει ταπείνωση, ντροπή, καταστροφή ή βίαιο θάνατο.

 Μαρκάβ σε σύνοδο με τον Ήλιο φέρνει ενέργεια, ατυχία, ακατόρθωτες φιλοδοξίες, ατυχήματα και ασθένειες.

Μαρκάβ σε σύνοδο με την Σελήνη προκαλεί τραυματισμούς, φέρνει οικογενειακές συγκρούσεις, ή και τύχη ορισμένες φορές. Εάν συνδέεται με τον Άρη, τότε ο θάνατος έρχεται από άγρια ζώα ή από πόλεμο.

Μαρκάβ σε σύνοδο με τον Ερμή δείχνει διπλωματία, εξαιρετική μνήμη, αλλά μπορεί να μετατρέψει τους φίλους σε εχθρούς και μπορεί ακόμα και  να ασκηθεί κριτική εις βάρος του ατόμου.

Μαρκάβ σε σύνοδο με την Αφροδίτη δείχνει ότι το άτομο επηρεάζεται από κακές παρέες, το αλκοόλ ,καθώς και άλλες επικίνδυνες ουσίες.

-Σε συνδυασμό με τον  Άρη υπάρχει τάση για βία, καυγάδες και δραματικές απώλειες.

-Όταν εμπλέκεται και ο Δίας, υπάρχουν νομικά προβλήματα, οικονομικές απώλειες μέχρι και ποινή φυλάκισης.

- Σε συνδυασμό με τον Κρόνο, το άτομο γεννιέται φτωχό, ταλαιπωρείται  ολόκληρη του τη  ζωή,  έχει ελάχιστους φίλους, ζει  δύσκολες οικογενειακές καταστάσεις και ο θάνατος του δεν έχει τιμητική.

Μαρκάβ σε συνδυασμό με τον Ουρανό φέρνει απρόσμενες καταστάσεις, βία, κακές συνήθειες, θέματα με τα πεθερικά του ατόμου, πολλά ατυχήματα και βίαιο θάνατο.

Μαρκάβ σε συνδυασμό με τον Ποσειδώνα προμηνύει απογοητεύσεις, νοηματικές και ψυχικές ασθένειες,  έντονο συναισθηματισμό, ρομαντισμό, κρυφούς εχθρούς, ατυχήματα και πρόωρο θάνατο.

 
(1)             Βικιπαίδεια, ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια.

 


 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology