Friday, July 18, 2014

Ο διελαύνων Ουρανός στον 5ο οίκο


 
Όταν ο Ουρανός διέρχεται από τον 5ο οίκο, σημαίνει ότι θέματα που σχετίζονται με τα παιδιά , τις ερωτικές σχέσεις  και τη δημιουργική μας πλευρά χρειάζονται κάποια αλλαγή.   Πρόκειται για μια περίοδος όπου η διάθεση μας ανανεώνεται, τα συναισθήματα μας ξυπνάνε καθώς υπάρχουν ασυνήθιστες αλλά και ξαφνικές ρομαντικές προτάσεις. Ο Ουρανός αντιπροσωπεύει την επανεφεύρεση, τις δυνατότητες που μας παρέχονται και τις δοκιμασίες που θα περάσουμε.

 

Ο 5ος οίκος  περιγράφει τα χόμπι και πως διασκεδάζουμε. Η λέξη «χόμπι» είναι στην ουσία ο παιδικός μας τρόπος έκφρασης . Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας το οποίο απολαμβάνει να δημιουργεί  με έναν τρόπο διασκεδαστικό. Όταν ο Ουρανός διέρχεται από τον 5ο οίκο , είναι η καταλληλότερη στιγμή ώστε να πειραματιστούμε με διάφορες δραστηριότητες αναψυχής. Ανακαλύπτοντας τις ανύπαρκτες δυνατότητες  της δημιουργικής μας πλευράς, είναι με λίγα λόγια όλη η έννοια αυτής της διέλευσης.

 

Η διέλευση του Ουρανού στους οίκους αντιπροσωπεύει μια περίοδος όπου θα υπάρχει πρόοδος και βελτίωση στη ζωή μας. Είναι μια εποχή που θα απελευθερωθούμε από περιορισμούς. Οι 12 οίκοι στο  γενέθλιο χάρτη  αντιπροσωπεύουν διάφορους τομείς της ζωής μας. Ο 5ος οίκος αντιπροσωπεύει  την δημιουργικότητα, την διασκέδαση, τα τυχερά παιχνίδια, τον έρωτα και τα παιδιά. Η διέλευση του Ουρανού από τον 5ο οίκο, οίκο της αυτό- έκφρασης,  θα προβάλλει έναν νέο μαγνητισμό αλλά αυτή η θετική ενέργεια θα προσελκύσει και κάποιους ασυνήθιστους ανθρώπους στην ζωή μας.

 

Μπορεί να ξεκινήσει μια συναρπαστική σχέση αυτή την εποχή. Συχνά οι διελεύσεις από τον 5ο οίκο και οι όψεις Ήλιου-Ουρανού επίσης, φέρνουν απρόοπτα γεγονότα όπως  μια εγκυμοσύνη. Άρα, για να μην έχουμε μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, θα πρέπει να είμαστε αρκετά προσεκτικοί αυτή τη περίοδο. Η απελευθέρωση της ενέργειας του Ουρανού φέρνει πάντα νέες δυνατότητες και συχνά κρίσεις και εκπλήξεις από τον οίκο που περνάει.

 

Για τους έφηβους σημαίνει μια περίοδος εξερεύνησης, ελευθερίας και επανάστασης.  Εάν έχουμε παιδιά, θα πρέπει να παρακολουθούμε προσεκτικά την συμπεριφορά τους  εφόσον θα έχουν επαναστατικές  τάσεις και απαιτήσεις για περισσότερη ελευθερία. Τα μεγαλύτερα παιδιά συχνά χρειάζονται τον ελεύθερο, προσωπικό  τους χώρο για να βρουν τη δικιά τους ταυτότητα και να ανακαλύψουν τον δικό τους εσωτερικό κόσμο.

 

 


 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology