Sunday, August 3, 2014

Ο Ερμής στους Ιχθείς- Παρασύρομαι από τις σκέψεις μου……



Το άτομο με το γενέθλιο  Ερμή  στους Ιχθείς, βιώνει  τη ζωή μέσα από τη γόνιμη του φαντασία, τη μουσική, την ποίηση και τις εικονικές τέχνες.  Ο Ερμής εδώ επιδεικνύει τις ικανότητες του  μέσα από μια δημιουργική  έκφραση και επικοινωνία χρησιμοποιώντας  ορισμένα διαισθητικά κανάλια. Υπάρχει μια ενστικτώδης αντίληψη για τα συναισθήματα των άλλων, καθώς και πλούσιο υλικό με  προσωπικές  εμπειρίες.


Το συλλογικό του υποσυνείδητο παρομοιάζεται με μια απέραντη θάλασσα, πλημμυρισμένη από  σκέψεις και συναισθήματα.  Ο Ερμής στους Ιχθείς έχει απευθείας σύνδεση με τον ανερεύνητο ωκεανό. Το άτομο συχνά αντιλαμβάνεται πράγματα που δεν βλέπουν οι άλλοι και έχει το ταλέντο να εκφραστεί  μέσα από εικόνες, χρώματα, μουσική και ποίηση.

 

 
Η έντονη ευαισθησία του , η οξύτατη διαίσθηση του, η πνευματική του εκλέπτυνση , ακόμη και η αφηρημάδα του μπορεί να τον παρασύρει σε  μια άλλη σφαίρα ανθρώπων. Το άτομο με τον Ερμή του εδώ έχει ψυχικές και τηλεπαθητικές ικανότητες.   Επιπλέον, έχει προικισθεί  με το ‘’χάρισμα’’ να διακρίνει  τις σκέψεις και τα συναισθήματά των άλλων  πριν ακόμη αυτοί πουν οτιδήποτε. Ίσως όμως, να δυσκολεύεται  να ξεχωρίζει  τις  δικιές του σκέψεις από των άλλων.

 
 
 
 

Το άτομο με το ‘’Ποσειδώνιο’’ Ερμή   διαπιστώνει  ότι οι απόψεις και οι ιδέες του αναδύονται από το υποσυνείδητο . Έχει επίσης την τάση  να μεταφράζει τα  γεγονότα μέσα από τη διαίσθηση  της ψυχής παρά  την λογική. Πολλές φορές  όμως τείνει να υπερβάλλει και να διαστρεβλώνει τα γεγονότα. Ο Ερμής στους Ιχθείς είναι σε θέση πτώσης, γεγονός ότι δεν επηρεάζει την νοημοσύνη του. Η θέση αυτή όμως υποδηλώνει  ένα μυαλό που πάντα αντιστέκεται στις λογικές εξηγήσεις και   ‘’περιφέρεται’’  σαν τον κομήτη.. . Δυσκολεύεται να εκφραστεί στην καθημερινή γλώσσα  και αυτό μπορεί να τον κάνει να φαίνεται λιγότερο έξυπνο από όσο είναι.


Το άτομο αυτό είναι ευαίσθητο στο περιβάλλον και επιβάλλεται να ξεκουράζει τα νεύρα του από το χάος της καθημερινότητας.  Έχει την τάση να βυθίζεται για ώρες στα προσωπικά του προβλήματα  και κατά συνέπεια να παραβλέπει  τις ανάγκες της καθημερινότητας. Πρέπει να μάθει να απασχολεί το μυαλό του με ουσιαστικά θέματα, αλλιώς  η φαντασία του μπορεί να τον παρασύρει στα άγνωστα ρεύματα της θάλασσας… Έχει κλίση  στη μουσική, στο θέατρο , στις γλώσσες, στην ποίηση ή στην μεταφυσική και τα μυστήρια.  

Αφιερωμένο  προσωπικά σε μένα !!!


 

 

 

 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology