Saturday, August 23, 2014

Ο Ερμής στον Αιγόκερω - Είμαι ρεαλιστής...




Ο Ερμής  αντιπροσωπεύει την επικοινωνία σε διάφορες μορφές:  τον προφορικό λόγο, το γραπτό,  την επικοινωνία, την διδασκαλία και τον συλλογισμό. Ο Ερμής συμβολίζει τον τρόπο με τον οποίο μαθαίνουμε, σκεπτόμαστε και επικοινωνούμε;  επίσης  περιγράφει τι σκεπτόμαστε,  πως συζητάμε και πόσο γρήγορα ή αργά ανταποκρινόμαστε στο γραπτό λόγο, στα μηνύματα και στο τηλέφωνο. Ο πλανήτης της επικοινωνίας επίσης κυβερνά την αντίληψη μας για την  ζωή  και με ποιο τρόπο κάνουμε τις επιλογές μας,  παίρνουμε τις αποφάσεις μας και πως το μυαλό επεξεργάζεται  τις πληροφορίες που λαμβάνουμε.

 

Ο Ερμής στον Αιγόκερω περιγράφει ένα μυαλό που αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.  Εδώ ο Ερμής επιδιώκει  την  πνευματική εξουσία και είναι γεγονός ότι δεν εμπιστεύεται ανθρώπους που πιθανολογούν. Προστατεύει τον εαυτό του από άσκοπες και άστοχες κινήσεις.   Το μυαλό του έχει πρακτική κλίση, είναι συγκρατημένο και πειθαρχημένο . Η επίγνωση του είναι κοφτερή και έχει πολύ καλή δύναμη συγκέντρωσης. Πριν μιλήσει , εξετάζει προσεκτικά τα λόγια του ώστε να βεβαιωθεί ότι αυτό που είπε ήταν σωστό και λογικό. Το άτομο με τον Ερμή του στο ζώδιο της γης, διαπρέπει στην σωστή οργάνωση και σχεδιασμό, ειδικά στον επιχειρηματικό τομέα.


 

Αντικειμενικός  και ρεαλιστικός, ο Ερμής στον Αιγόκερω δεν εντυπωσιάζεται από τους υπερβολικούς ισχυρισμούς και τις υποσχέσεις. Επιμένει να του αποδείξουν με στοιχεία αυτά που λένε και ο φυσικός του σκεπτικισμός, συχνά συνορεύεται με χιούμορ και  κυνισμό.   Είναι αυστηρός, τυπικός  και κινείται με σκοπιμότητα. Όταν έχει βάλει πρόγραμμα δεν καθυστερεί τα σχέδια του, τα εκτελεί κατά γράμμα.

 

Η δουλειά του είναι σημαντική και τον έλκει η πολιτική, η αρχιτεκτονική, τα οικονομικά  και οτιδήποτε είναι οργανωμένο, μεθοδικό αλλά και συμβατό με το κοινωνικό σύστημα.

 

Αφιερωμένο στην αγαπημένη μου φίλη Γεωργία.

 


 

 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology