Wednesday, February 12, 2014

Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΕΣΤΙΑ (VESTA).


 



Η Vesta ( Εστία) είναι ο δεύτερος σε μέγεθος αστεροειδής στον ηλιακό μας σύστημα. Θεωρείται και ο πιο φωτεινός αστεροειδής. Ανακαλύφθηκε το 1807 από τον γερμανό αστρονόμο Βίλχελμ Όλμπερς.

Σύμφωνα με τη μυθολογία, η Εστία ήταν κόρη το Κρόνου και της Ρέας, αδελφή του Δία.  Η Εστία απέρριψε τους υποψηφίους συζύγους Απόλλωνα και Ποσειδώνα  μετά από ένα «τραυματικό» βίωμα από πλευράς του πατέρα της, και παρέμεινε αιώνια παρθένος.



Η Εστία συνδέεται με την προστασία και την αφοσίωση της οικίας. Το σπίτι ήταν η αιώνια κατοικίας της Εστίας, καθώς δεν είχε άλλα ενδιαφέροντα παρά μόνο τη φροντίδα, και το ζέσταμα  (εστία=τζάκι)  της κατοικίας των θεών. Είναι η επιτομή του σπιτιού, της οικογένειας, της τελετουργίας, της αγνότητας, της σεξουαλικότητας και της αφοσίωσης. Είναι υπεύθυνη επίσης  για τον μεταβολισμό μας, και το ανώτερο τμήμα του εντέρου.  Ασκεί επιρροή σε κλειδαριές, κλειδιά, αδελφές, ασφάλεια, επενδύσεις και κληρονομιές. Η θετική πλευρά της Εστίας νοιώθει καλά, όταν είναι ήρεμη και μπορεί να υπηρετεί τους άλλους χωρίς να απαιτεί συγκεκριμένα πράγματα, διότι δεν  έχει στόχους στη ζωή της.  
 

Η αρνητική πλευρά της Εστίας είναι παγερή με τους άλλους, ακυρώνει τον εαυτό της, είναι απόμακρη, έχει μια ανασφάλεια, δεν μπορεί να δώσει αγάπη στους δικούς της, όμως καταφέρνει και τους υπηρετεί. Φοβάται να πλησιάσει τους άλλους, αδιαφορεί για τη σεξουαλικότητα, έχει τάσης « γεροντοκορισμού»,  και λειτουργεί πολλές φορές χωρίς τη λογική. Στη ζωή της γενικά επικρατεί ανισορροπία.

 
 
 
 
 
 

 

 
 


 

No comments:

Post a Comment

Numerology