Saturday, February 8, 2014

Ο Αστεροειδής Σέρες ( Δήμητρα).


 

 
Ο Σέρες ήταν ο πρώτος  και ταυτόχρονα ο μεγαλύτερος αστεροειδής,  που ανακαλύφθηκε τυχαία το1801 στην ζώνη των αστεροειδών. H ζώνη αυτή είναι μια περιοχή ανάμεσα στις τροχιές του Άρη και του Δία. Τα επόμενα έξι χρόνια ανακαλύφθηκαν άλλοι τρεις αστεροειδείς, οι Παλλάς, Ήρα και Εστία. Ο Σέρες έχει από τότε αναβαθμιστεί ως πλανήτης νάνος, και είναι εξίσου σημαντικός όσο ο Πλούτωνας στον αστρολογικό μας χάρτη, δεδομένου ότι είναι και οι δύο πλανήτες νάνοι.

 

 Η Δήμητρα, κατά τη μυθολογία,  ήταν η αδελφή του Δία. Ήταν η Θεά που ενσάρκωνε την έννοια της μητέρας γης, και  ήταν υπεύθυνη για ότι σχετιζόταν με τη διατροφή των ανθρώπων. Δεν ήταν τυχαίο πως οι προγονοί μας έθεσαν υπό την προστασία της, την πιο βασική τροφή του ανθρώπου, τα σιτηρά, και όλους τους συγγενικούς καρπούς, και τους έδωσαν τιμής ένεκεν, το όνομα δημητριακά. Γι’ αυτό σήμερα όπου κι αν εμφανίζεται ο Σέρες (Δήμητρα) στο xάρτη σας, είναι ένδειξη ότι το σημείο αυτό είναι πρόσφορο για καλλιέργεια είτε καρπών, είτε πνευματικών αγαθών όπως η αγάπη, η καλοσύνη, αλλά και η ευημερία γενικότερα.

 

 Το ζώδιο Σέρες επηρεάζει τη μητρότητα, τη σκληρή εργασία, την ανατροφή των παιδιών, και την κηπουρική.

 Όσον αφορά το σώμα μας, ο αστεροειδής Σέρες σχετίζεται με τη γονιμότητα, τη μήτρα και το στομάχι. Από την αρνητική πλευρά,  επηρεάζει τη ψυχική μας κατάσταση, τα εργασιακά μας  προβλήματα, τις διατροφικές μας ισορροπίες. Επίσης, θέματα νομικής φύσεως  και γεγονότα της καθημερινής μας ζωής, που μπορεί να θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μας ( όπως μια απαγωγή, π.χ.)

Στον ψυχικό μας κόσμο,  μπορεί να επηρεάσει την αυτοεκτίμησή μας να καλλιεργήσει το φόβος της αφθονίας και  συναισθήματα  εγκατάλειψης ή αναξιότητας, προσκόλλησης σε κάποια πρόσωπα ή καταστάσεις, και να δημιουργεί αρρωστημένες καταστάσεις, κόμπλεξ, ακόμα και τη στειρότητα.


Επιμέλεια και διόρθωση του άρθρου :Μανώλης Πιπεράκης.

 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 


No comments:

Post a Comment

Numerology