Saturday, February 15, 2014

Ο ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΦΟΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟ ΧΑΡΤΗ.


 

Ένας από τους Κενταύρους κατά τη μυθολογία, ήταν και ο Φόλος, γιός του Σιληνού και της Νύμφης Μελίας, και υπήρξε φίλος του Ηρακλή. 
 

Ο Φόλος στο γενέθλιο χάρτη, αντιπροσωπεύει  θέματα που σχετίζονται με τα χαρακτηριστικά του πλανήτη  Κρόνου και  Ποσειδώνα, όπως συναισθήματα, θυσίες, όνειρα, χάος ( είναι Ποσειδώνια χαρακτηριστικά), αλλά και την τάξη, το καθήκον και τον περιορισμός (θέματα που έχουν σχέση με το Κρόνο).
 

Όταν σχηματίζει όψεις με πλανήτες στο γενέθλιο χάρτη, ο Φόλος μας επισημαίνει σε ποιό σημείο της ζωής μας  δεν έχουμε επίγνωση των πραγμάτων, και που μπορεί να εκδηλωθεί κάποιο πρόβλημα, και μάλιστα σύντομα. Ίσως κάτι από το παρελθόν  μας περιορίζει, ή να μας κρατάει υπό έλεγχο. Πιθανόν  να πρόκειται για  μια κατάσταση που μας καταπιέζει και, αν λάβουμε παρορμητικά μέτρα για την επίλυση της, τότε ίσως προκύψουν  εξελίξεις καταστροφικές . Από την άλλη μεριά, είναι δυνατόν  αυτός ο παρορμητισμός  να μας οδηγήσει σε μεγάλα επιτεύγματα. Ο Φόλος έχει μια «ψυχική» ιδιότητα, να  σχετίζεται πολλές φορές με τον «άλλο κόσμο», και έχει τη δυνατότητα να μας φέρει σε «επαφή» με αυτόν.




Λέξεις-κλειδιά του Φόλου στο χάρτη.

-Αφύπνιση

-Οριοθέτηση

-Κλιμάκωση

-Έλεγχος από το ασυνείδητο.

-Απελευθέρωση

-Ευφορία

-Ένταση, ενίσχυση

-Κατεύθυνση

-Εμπόδια σε νέες καταστάσεις.

-Αστάθεια

-Νέες, περίπλοκες καταστάσεις που δύσκολα εξομαλύνονται.

Επιμέλεια άρθρου Μανόλης Πιπεράκης.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



 

 

 

No comments:

Post a Comment

Numerology