Sunday, February 8, 2015

Διασπαστική διαταραχή



Ο ορισμός διασπαστική διαταραχή ( ΔΠΠ) συμβαίνει και  αναπτύσσεται  όταν το άτομο δέχεται μεγάλη πίεση από εξωτερικούς παράγοντες. Νοιώθει την σκληρότητα του κόσμου καθώς παλεύει με τους εσωτερικούς του δαίμονες και αντιπαρατίθεται με τις άμεσες καταστάσεις.                                Η Σελήνη ( συναίσθημα) στους Ιχθείς  ( ευαισθησία) σε άμεση επαφή με τους Δεσμούς της Σελήνης  ( το Κάρμα), λέγεται πως συμβάλει  σ’ αυτό το δίλλημα. Αυτή η κατάθλιψη, διότι πρόκειται για μια ψυχική νόσο, τον έχει αναγκάσει  να απομακρύνεται  από τους άλλους, να αποσυνδέεται από την πραγματικότητα και ειδικότερα να αποτραβιέται από  την οικογένεια του. Οι αιτίες πηγάζουν καθαρά από την παιδική ηλικία του ατόμου, όπου υποβλήθηκε σε χρόνια σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική κακοποίηση. Διάσημα παραδείγματα από ταινίες και βιβλία είναι τα Sybil, The Three Faces Of Eve, The Five of Me , The Minds of Billy Milligan.



Εάν οι  Δεσμοί της Σελήνης ( αρνητικοί) επηρεάζουν  τον 4Ο οίκο,  ( ο 4ος οίκος σχετίζεται φυσικά με την οικογένεια) και εάν βρίσκεται στο ζώδιο του Σκορπιού ( σεξ), ή εάν υπάρχουν σκληρές  και προκλητικές όψεις μεταξύ του Πλούτωνα (θάνατος) και της Σελήνης  ( σπίτι)  στον γενέθλιο χάρτη,  τότε είναι ένδειξη πως θα υπάρξει κάποιο δράμα στη ζωή του ατόμου. Συχνά, το άτομο αυτό, μαθαίνει στον εαυτό του να αποσυνδέεται από τη πραγματικότητα σαν αυτοάμυνα  προκειμένου να αντέξει τις  πληγές του, είτε ψυχικές, είτε σωματικές, οι οποίες αφυπνίζονται και τον ταλαιπωρούν για μια εκτεταμένη περίοδο της ζωής του.






Μια δυναμική όψη του Πλούτωνα (δύναμη) με τον Ερμή (νους) και την Σελήνη (συναίσθημα, ευαισθησία)  στο χάρτη, δίνει στο άτομο μια τεράστια ψυχική ικανότητα και ώθηση να απομακρυνθεί  απ’  οτιδήποτε συνταραχτικό που μπορεί να  συμβαίνει γύρω του και να καταπιέζει ταυτόχρονα και τις μνήμες του. Έτσι, με την χρήση αυτού του μηχανισμού,  προστατεύει  τον εαυτό του. Είναι ένα είδος αυτοάμυνας  που τον βοηθά να αδρανοποιείται ψυχικά και σωματικά από κάθε επώδυνη εμπειρία.   Η δύναμη του Πλούτωνα, οι όψεις του Ερμή και της Σελήνης,  βοηθούν το άτομο ( προστατεύουν )  κατά τέτοιο τρόπο, είναι σαν να βρίσκεται  σε μόνιμη ύπνωση.  Σε ακραίες περιπτώσεις,  το άτομο αυτό έχει αμνησία, μια θολή αίσθηση της ταυτότητας του, μια αποπροσωποποίηση και η αντίληψη του για το περιβάλλον του είναι διαστρεβλωμένη.   Η πρώιμη παρέμβαση και η ιατρική βοήθεια θεραπεύει τη διασπαστική διαταραχή ( ΔΠΠ)  αποτελεσματικά. 













No comments:

Post a Comment

Numerology