Wednesday, January 28, 2015

                 ΖΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΤΗΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Όλα τα ζώδια του νερού:  Καρκίνος, Σκορπιός, και Ιχθείς μπορεί να εκδηλώσουν ζήλια και κτητικότητα. Η αιτία είναι οι ανασφάλειες τους. Είναι  απίστευτα δεκτικοί στις συνθήκες του περιβάλλοντος τους και επηρεάζονται σε μεγάλο βάθος από εντυπώσεις και καταστάσεις. Εάν προδοθεί η εμπιστοσύνη τους, μπορεί να συγχωρέσουν, αλλά σε συναισθηματικό επίπεδο ποτέ δεν ξεχνούν. Οι Ιχθείς ίσως να ζηλεύουν λιγότερο σε σύγκριση με τα άλλα δυο ζώδια  Ο Ταύρος είναι άλλο ένα ζώδιο που φημίζεται για την ανάγκη του να είναι κτητικός (αφού είναι της γης). Βασίζεται στα υλικά και σωματικά και ως αποτέλεσμα έχει την απόλυτη ανάγκη να νιώθει ασφαλής (μην ξεχνάτε πως ανήκει στα σταθερά του ζωδιακού κύκλου). Η κτητικότητα του προέρχεται από την ανασφάλεια και ως εκ τούτου προκαλεί την ανάγκη να διατηρηθεί μια σταθερότητα. Ο Ταύρος μπορεί να γίνει πιεστικός με τον σύντροφο του, να τον βλέπει έως ένα από τα αντικείμενα του και να απαιτεί την απόλυτη προσοχή  και εμπιστοσύνη του.  Δεν συμβιβάζεται με λιγότερα.


Ο Σκορπιός φημίζεται για την νοσηρή του ζήλια  και εμμονή, η οποία απορρέει από τις βαθιές του καχυποψίες καθώς το 8Ο ζώδιο του κύκλου φοβάται την εγκατάλειψη,  την συναισθηματική απώλεια και για αυτό το λόγο χρειάζεται να σχηματίζει στενούς δεσμούς με εκλεκτά άτομα.



Άλλο ένα ζώδιο γνωστό για τη ζήλια του είναι ο Λέων. Ο βασιλιάς του ζωδιακού κύκλου, με την αφελή καρδιά μισεί κάθε είδους προδοσία και την εκλαμβάνει ως την έσχατη προδοσία. Τα ζώδια που ζηλεύουν  λιγότερο είναι τα ζώδια του αέρα που δηλώνουν ότι είναι ικανοποιημένα με την φιλία, την ανεξαρτησία τους και την ελεύθερη έκφραση των συναισθημάτων τους.  Σύμφωνα με τον Βρετανό αστρολόγο Κάρτερ,  οι Ζυγοί μπορεί να  ζηλεύουν μόνο και μόνο διότι θέλουν να είναι αρεστοί και το επίκεντρο, αλλά η ζήλια τους δεν μετατρέπεται ούτε σε παθολογική ούτε σε μια νοσηρή μιζέρια. Όλα τα σταθερά ζώδια έχουν μια  τάση να είναι κτητικά διότι δύσκολα αποχωρίζονται από τους αγαπημένους τους. Οι μόνοι οι οποίοι φαίνονται  να μην έχουν τέτοιου είδους εξαρτήσεις και εμμονές είναι οι Υδροχόοι, επειδή απλά αναζητούν τον χώρο και την ελευθερία τους. Τους αρκεί να μπορούν να παραμείνουν φίλοι έστω μετά από έναν χωρισμό. Πιο πολύ θα τους κόστιζε να  έχαναν έναν φίλο παρά τον εραστή τους.



No comments:

Post a Comment

Numerology